• Dinsdagmiddag ontving ik meerdere reacties want Marit Auée was door bondscoach Andries Jonker geselecteerd voor de Oranje Vrouwen.

  In 2017 viel Marit nog in de allerlaatste selectieronde af bij de jeugd van Oranje. Ze kreeg het advies van de KNVB-staf om op een hoger niveau te gaan voetballen en daarbij werd csv Apeldoorn aanbevolen. Zij volgde dit advies en maakte de overstap van VV Dieren naar de rood-gelen van het Orderbos. In het seizoen 2017-2018 kwam Marit uit voor onze JO15-1. Het hoge tempo en spelintensiteit was haar aan te zien en na de eerste trainingen stapte ze met een vuurrood bezweet hoofd van het veld. Ze wist zich echter in rap tempo aan te passen.

  Dat jaar groeide ze uit tot een vaste waarde van ons team en stond zij nagenoeg elke wedstrijd in de basis. Een blessure hield haar enkele weken aan de kant. Gelukkig was ze net op tijd klaar voor de laatste competitiewedstrijd. Thuis tegen De Meern ging het om het kampioenschap en hadden wij aan een gelijkspel genoeg. In de tweede helft kwam Marit in het veld. Met een vlammend schot van 20 meter in de kruising, bezegelde zij definitief het kampioenschap door de 3-1 aan te tekenen. Gelukkig werd de wedstrijd gefilmd en kon ik het niet laten om het filmpje door te sturen naar de trainer van Oranje. Dat jaar werd Marit opgepikt door PEC Zwolle, maakte ze een uitstap naar de VS, kwam terug naar NL en sloot opnieuw aan bij PEC en verhuisde vorig jaar met de trainer van PEC mee naar FC Twente Vrouwen. Sindsdien speelt zij elke wedstrijd in de basis.


  Marit Auée wordt bejubeld na haar doelpunt in de kampioenswedstrijd. Foto: Wout van Zoeren

  Dat seizoen kwam ze ook bij Oranje steeds een stapje verder en werd zij uiteindelijk definitief geselecteerd. Sindsdien was Marit een belangrijke kracht voor verschillende Oranje-teams. Vorig jaar zomer kwam ze als captain van Oranje Vrouwen O20 uit op het WK in Costa Rica en werd in de troostfinale met 4-1 verloren van Brazilië.

  Enkele weken terug was Marit nog genomineerd voor Azerion Vrouwen Eredivisie Talent van het Jaar. Afgelopen zaterdag speelde zij in de voorronde van de UEFA Women’s Champions League. Na een 2-0 achterstand trok Marit de stand net voor rust gelijk en uiteindelijk ging de volle winst mee naar Enschede.

  Als klap op de vuurpijl, nu dus Oranje. Onze club is ontzettend trots op je Marit en we wensen je heel veel plezier en passie in al je sportieve uitdagingen. PROUD!

  Dit seizoen volgt er nog een voetbalclinic met Marit bij csv Apeldoorn, daarover later meer.

  Tekst: Wendy Dekker, teammanager JO15-1