• csv Apeldoorn boekt verdiende 4-0 zege op SVI

  24 nov 2021
 • csv Apeldoorn heeft de kater van afgelopen zaterdag, na een aarzelend begin dat wel, uitstekend verwerkt. Het Zwolse SVI werd het slachtoffer van de dadendrang van de rood-gele formatie. Aan de hand van een bij vlagen uitstekend spelende Patrick Maneschijn werd het uiteindelijk 4-0 en dat was zeker niet geflatteerd.

  SVI was niet met de spelersbus naar het Orderbos gekomen om die te parkeren in 'de zestien'. Het elftal van trainer Bram Freie speelde aanvankelijk 'gewoon' 4-3-3 en verraste daarmee Apeldoorn. In de 28e minuut bracht Job Pothof met even fraaie als beheerst ingeschoten boogbal Apeldoorn aan de leiding en toen weer drie minuten later Patrick Maneschijn een inzet van Lars Huber, die het midden hield tussen een steekbal en een lobje, prachtig afrondde, was het Zwolse verzet gebroken. Opvallend hierbij was de vreugde en het plezier dat Maneschijn na het doelpunt uitstraalde. "Ja, ik zit lekker in m’n vel, ben helemaal blessurevrij en voel me kiplekker."


  Lars Huber probeert een sliding te ontwijken.

  SVI probeerde na de thee manmoedig een aansluitingstreffer te maken, maar in de 53e minuut was het opnieuw Patrick Maneschijn die het net achter SVI-doelman Alex Grafhorst wist te vinden en daarmee het Zwolse vuurtje volledig doofde: 3-0. Maneschijn, die ooit bij Go Ahead Eagles onder contract stond, werd tegen het einde van de ongelijke strijd terecht gekroond tot 'Man of the Match.' "Ik heb nog even geprobeerd die derde ook nog te maken. Dat lukte niet en is ook niet erg. Het is hartstikke leuk om Man of the Match te worden. Ik ben bij csv Apeldoorn terechtgekomen toen ik nog vol in de naweeën van een herniaoperatie zat, maar nu gaat het echt lekker en ben ik helemaal klachtenvrij."

  De Orderbosbewoners valt na het derde doelpunt te verwijten dat de score niet verder opliep. Er kwamen kansen genoeg, maar misschien was dat ook wel de verdienste van SVI dat bleef strijden voor een beter resultaat, maar gevaarlijk werden de blauwhemden bijna nooit. In de slotminuut zorgde Laurence van den Enk nog voor de 4-0. Door dit resultaat klimmen de rood-gelen naar de tweede plaats in de ranglijst met slechts een puntje achter koploper DZC '68.


  Sem Oerlemans maakt twintig minuten voor tijd zijn officiële debuut in het rood-geel.

  csv Apeldoorn - SVI 4-0 (2-0)
  Scoreverloop: 28. Job Pothof 1-0, 31. Patrick Maneschijn 2-0, 53. Patrick Maneschijn 3-0, 90+1. Laurence van den Enk 4-0

  Scheidsrechter: dhr. P.J. Hoving
  Assistent-scheidsrechters: dhr. M.J.H.G. Reuvekamp, dhr. M.T. de Leest
  Gele kaarten: 84. Jurre Lenting, 86. Thom Kooke (SVI)

  Opstelling csv Apeldoorn: Dean Bredewolt, Noah Tuasela, Cedric Bultman, Hidde Eshuis (72. Sem Oerlemans), Levi Tuasela, Lars Huber (68. Nigel Michels), Yorik Meijer (81. Fedde Timmer), Job Pothof, Laurence van den Enk, Patrick Maneschijn, Nathan Greven (68. Cali Daniel)
  Niet gebruikte wisselspeler: Daniël Krosse

  Opstelling SVI: Alex Grafhorst, Jesper Ophoff, Nick van der Steege (64. Lars Brands), Quinten de Lain, Sinan Can Cumert, Maurizio Parrella, Nathan van Rijn (72. Lucas Nunnink), Thom Kooke, Jordy Halfwerk (72. Jurre Lenting), Youp Kok, Twan Zuidmeer
  Niet gebruikte wisselspelers: Guus Aafjes, Olivier Duinkerken, Xaver Slot, Frank Jansen

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV
    Camera: Eric Spijker
    Montage: Henk-Jan van Beek