• Afgelopen zaterdag kregen wij vragen over het vieren van kampioenschappen, wel bij de JO11 en niet bij de JO8, JO9 en JO10?

    Hierin volgen wij het beleid van de KNVB: "Bij de Onder 8 t/m Onder 10 pupillen worden geen uitslagen en standen meer gepubliceerd. Dit is in lijn met de ontwikkeling van de nieuwe wedstrijdvormen waarbij het draait om het vergroten van het spelplezier van pupillen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen uitkomend in Onder 8 en Onder 9 nog niet in staat zijn om weken vooruit te kijken en daarom geen echte interesse hebben in rangen en standen."

    "Het bijhouden van een competitie en toewerken naar een kampioenschap blijkt vooral van waarde en belang voor trainers, leiders en ouders. Dit kan leiden tot onnodige spanning en druk wat ten koste gaat van het spelplezier van het kind. De KNVB houdt wel de uitslagen bij om teams op het juiste niveau in te delen."

    Natuurlijk kan je met je team en de ouders aan het einde van het seizoen vieren dat er heel veel mooie acties zijn gemaakt, er met z’n allen heel goed verdedigd is en dat er heel veel spelplezier is geweest.

    Paul de Bruin
    Hoofd Jeugdopleidingen