• Trainers JO11-1, JO12-1 en JO14-1 voor komend seizoen bekend

  26 apr 2021
 • csv Apeldoorn heeft voor komend seizoen een viertal jeugdtrainers aangesteld. Rory Wensink wordt trainer van de JO11-1, Mike Bonhof en Quinten van Straalen nemen de JO12-1 onder hun hoede en Arnout Lammerse gaat bij de JO14-1 aan de slag.

  De 36-jarige Rory Wensink speelde in het verleden onder andere selectievoetbal bij AGOVV en Apeldoornse Boys. Nadat hij dacht zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hebben gehangen, haalde zijn goede vriend Robert Poolman hem over om in een vriendenteam bij csv Apeldoorn te komen voetballen. Sinds 2016 is Wensink onderdeel van het trainersgilde en leidt hij momenteel de talenten van de JO11-3 op.

  “Ik ben een voetbaldier en ontwikkel graag jonge spelers. Ik vind het belangrijk dat zij aan het team werken en voor elkaar strijden. Saamhorigheid staat hoog in het vaandel. De spelers moeten zich daarnaast altijd veilig voelen en als er problemen zijn binnen het team, moeten ze dat aan elkaar kunnen vertellen. Daar is altijd ruimte voor. Door te presteren met elkaar, krijg je vanzelf plezier en ontwikkelen de spelers zich door. Daar haal ik veel voldoening uit.”


  Rory Wensink

  Mike Bonhof is bezig aan zijn vierde seizoen als trainer bij csv Apeldoorn. De 44-jarige Apeldoorner trainde achtereenvolgens de JO8-1, JO9-1, JO11-3 en dit seizoen de JO11-1. Quinten van Straalen kwam afgelopen zomer via Groen Wit ’62 terecht op het Orderbos. Samen met Niek Meijer nam hij de JO12-1 onder zijn hoede, maar Meijer moest wegens een blessure afhaken. Sindsdien doet de twintigjarige Van Straalen het alleen.

  “Komend seizoen ga ik de JO12-1 samen met Mike trainen”, begint Van Straalen. “Het is fijn dat je met z’n tweeën het elftal kan gaan coachen. Ik ga namelijk de opleiding Fysiotherapie volgen in Nijmegen waardoor het kan voorkomen dat ik er een keer niet kan zijn.” Bonhof vult aan: “We hebben dezelfde visie over voetbal en voelen elkaar goed aan. We wonen allebei in De Maten en rijden vaak met elkaar mee. Dan praat je veel over het spelletje. We hebben veel vertrouwen in elkaar en daarnaast ook in het nieuwe jeugdplan. Dit is voor de hele jeugdopleiding, dus niet alleen voor de selectie-elftallen een mooie ontwikkeling.”


  Mike Bonhof en Quinten van Straalen

  Arnout Lammerse werd 49 jaar geleden geboren in Rotterdam, maar verhuisde als kleuter naar Zutphen. Daar voetbalde hij bij Wilhelmina SSS (het huidige FC Zutphen), waar hij op achttienjarige leeftijd moest stoppen wegens botkanker. Lammerse heeft daardoor inmiddels een rijke trainerscarrière achter de rug. Hij trainde onder andere bij Wilhelmina SSS en Helios.

  Na zijn verhuizing naar Apeldoorn werd de economiedocent oefenmeester bij Groen Wit ’62. In zes jaar tijd was hij achtereenvolgens trainer van de C1, B1 en het tweede elftal, waarna hij vertrok naar Warnsveldse Boys. Ook was hij een jaar hoofdtrainer bij Sportclub Deventer. “Nadien heb ik even twee jaar niks gedaan op voetbalgebied. Wel ging ik vaak kijken bij mijn neefje die bij csv Apeldoorn speelt. Via mijn broer ben ik in contact gekomen met voormalig Hoofd Jeugdopleidingen Willem Kempe. Na een goed gesprek ben ik vorig seizoen trainer geworden van de JO12-2 en nu ben ik dat van de JO13-2. Ik haal veel plezier uit het trainerschap en wil kinderen altijd beter maken op allerlei gebied. Met het nieuwe jeugdplan gaan we daar zeker stappen in zetten.”


  Arnout Lammerse

  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren