• Na drie nederlagen op rij stond er dinsdag een avondwedstrijd op het programma, thuis tegen Kampong O23. Een aantal weken terug in de uitwedstrijd, onder de rook van stadion Galgenwaard, ging de O23 daar ten onder. Toen was de teleurstelling groot, maar nu was er kans voor de O23 om zich te revancheren.

  Doordat het eerste team geen wedstrijdverplichtingen had, konden een aantal spelers van het eerste elftal ritme opdoen bij de O23 tegen Kampong.

  De grote wedstrijdselectie maakte het voor trainer Kars lastig met wie te gaan starten, maar uiteindelijke stond er een basisteam die vanaf de eerste minuut in een hoog tempo de bal rondspeelde en bij balverlies ook snel omschakelde om de bal weer zo snel mogelijk terug te winnen.

  In de twaalfde minuut kwam Volkan Kemence aan de rechterzijde in balbezit. Hij kwam naar binnen en schoot hard, maar de keeper van Kampong hield de bal tegen. De doelman kon echter niet voorkomen dat Pook Descendre uit de rebound beheerst de 1-0 binnenschoot.

  Nog een klein beetje aan het nagenieten van de 1-0 kwam de O23 al snel weer in balbezit en werd de topscorer van de O23 Justin Jansen aan het werk gezet en in de dertiende minuut noteerde hij de 2-0.

  Kampong kreeg met name in het eerste gedeelte van de eerste helft geen moment de tijd om aan het voetballen te komen en in de vijftiende minuut probeerde de keeper van Kampong een middenvelder in te spelen, maar Laurence van den Enk was zeer alert en onderschepte de bal en schoot vanaf de middellijn net over het doel.

  In de 25e minuut speelde Daniël Krosse een lange bal naar voren, maar de verdediger van Kampong schatte de bal verkeerd in en die schoot door en Justin profiteerde hiervan en kwam via rechts door en hij hield het overzicht en zag Laurence meelopen en legde de bal breed zodat Laurence de 3-0 noteerde. De eerste kans voor Kampong kwam in de 36e minuut door een gevaarlijke breedtebal van Pieter van der Straten kwam het eerste afstandsschot.

  In de rust greep de trainer van Kampong in en er werden twee nieuwe spelers ingebracht die meteen voor meer dreiging zorgde en in de 47e minuut werd de 3-1 gescoord en in de vijftigste minuut scoorde Kampong de 3-2.

  In de 51e minuut ging het bijna fout toen Tijmen Luttikholt instapte en daarmee werd hij makkelijk uitgespeeld en kreeg Kampong nog een grote kans, maar de bal belandde in het zijnet.

  Tijdens de wedstrijdbespreking heeft trainer Kars aandacht besteed aan de hoekschoppen en hoe de bezetting voor de goal moet zijn en de O23 beloonde zich met een perfecte hoekschop van Volkan. Tijmen was alert en kopte in de 53e minuut de 4-2 binnen.

  Het toetje van de avond kwam in de 62e minuut toen er een overtreding op een csv Apeldoorn-speler op de rand van de zestien werd gemaakt en Volkan eiste de vrije trap op en schoot de bal strak in de winkelhaak: 5-2.

  Meteen na de aftrap onderschepte Laurence de bal en begon aan een lange solo en al struikelend scoorde hij in de 63e minuut de 6-2. Hiermee was de wedstrijd beslist en in het laatste gedeelte gebeurde er niet zoveel meer.

  Voor Youri de Vor was dit de laatste wedstrijd van het seizoen, want hij gaat een paar maanden naar Brazilië.

  De eerstvolgende wedstrijd van de O23 is op zaterdag 1 april om 12.00 uur uit tegen Huizen O23.

  Opstelling: Daniël Krosse, Youri de Vor, Pieter van der Straten, Cedric Bultman (60. Ard van Erk), Tijmen Luttikholt, Pook Descendre, Milo Oosterhof (80. Anselm Obasi), Timo Calot, Justin Jansen (60. Timber van Tongeren), Volkan Kemence, Laurence van de Enk
  Niet gebruikte wisselspelers: Hidde Wind, Guido Dijkgraaf, Thimo van Lier, Ayman El Hor

  Tekst: Henk Calot