• Sem Oerlemans maakt per direct onderdeel uit van het vlaggenschip van csv Apeldoorn. De centrale verdediger vult de plaats in van Brian Karman, die recent heeft aangegeven te stoppen met voetballen.

    De vorige maand achttien jaar geworden Oerlemans maakte kennis met de voetbalsport in zijn geboorteplaats Vaassen bij VIOS en KCVO. Na een verhuizing naar Apeldoorn zette hij als speler van de E2 zijn eerste stappen op het Orderbos. Dit seizoen begon Oerlemans in het nieuwe O23-elftal, dat met negen punten uit drie wedstrijden uitstekend is gestart aan de competitie.

    De CIOS-student is trots dat hij al vroeg in het seizoen mag aansluiten bij de ploeg van Jan Kromkamp. “Vroeger toen ik als ballenjongen aan de zijlijn mocht staan, wilde ik al de stap maken. In de loop der tijd begon het steeds meer te borrelen en in de O17 kreeg ik het idee dat ik op de goede weg was. Ik ben blij en trots dat het nu zover is.”    Oerlemans mocht al meespelen in de gewonnen oefenwedstrijden tegen Voorwaarts Twello (2-6) en DVS ’33 (0-2). “Ik ben heel goed opgevangen door mijn nieuwe teamgenoten. Iedere training en wedstrijd leer ik veel van ze. Het is wennen, want alles gaat veel sneller, maar dat maakt het ook juist leuk en interessant.”

    De jongste speler van de selectie hoopt snel zijn officiële debuut te mogen maken. Dit kan morgen al als csv Apeldoorn op bezoek gaat bij SDV Barneveld. “Het is uiteindelijk hartstikke gaaf om op zaterdagmiddag voor veel publiek te mogen spelen. Daar kijk ik zeker naar uit.”

    Sem Oerlemans tijdens de oefenwedstrijd tegen Voorwaarts Twello.