• Nu de eerste helft van het seizoen er bijna opzit, is het goed om even terug te kijken naar de eerste seizoenshelft. Omdat de KNVB tegenwoordig ook op divisieniveau uitgaat van halve competities kon er halverwege dus gepromoveerd en gedegradeerd worden.

  De JO18-1 wist zich uitstekend te handhaven in een zeer sterke competitie met onder andere betaald voetbalclubs als Helmond Sport en Fortuna Sittard. Omdat er ook vaak een keuze gemaakt moest worden tussen O18 en O23 speelde het team van Jeroen Berghuis en Ronald ten Berk de Boer lang niet altijd in dezelfde samenstelling. Een keurige zesde plaats was toch het eindresultaat.

  De JO17-1 begon het seizoen heel erg matig met veel kleine onnodige nederlagen. In de maand november herpakte het team van Lennart Smedes en Raymond van de Werff zich op een prima manier door vier keer achter elkaar te winnen en zo nog netjes in de middenmoot te eindigen. Hopelijk weten ze deze vorm na de winter voort te zetten.

  De JO16-1 van Tom Dhont en Marco van Gijssel deed het prima. Alleen van een sterk DVS ’33 werd verloren, alle andere wedstrijden werden gewonnen. Heel waarschijnlijk is het niet gelukt om te promoveren naar divisieniveau. Na de winterstop gaan we dat opnieuw proberen.

  Voor de JO15-1 van Menno Hof en Remko Leskens werd een zwaar seizoen voorspeld. Maar dit team ontwikkelde zich uitstekend en presteerde boven verwachting op divisieniveau. Heel even zat er zelfs nog een kampioenschap in. Uiteindelijk eindigde dit team op een keurige derde plaats.

  De JO14-1 onder leiding van Jop van der Linden en Quinten van Straalen had het zwaar. In eerste instantie ontwikkelde dit team zich prima, maar onder andere door onnodige nederlagen en langdurige blessures werden te veel wedstrijden verloren, waardoor dit team zich ternauwernood wist te handhaven in de derde divisie. Gelukkig lukte dat wel. We hebben er alle vertrouwen in dat dit na de winterstop beter zal gaan.

  De JO13-1 speelde voor het eerst op het allerhoogste eerste divisieniveau na het kampioenschap van vorig jaar. Het was dan ook spannend of de nieuwe JO13-1 dit niveau ook aan zou kunnen? Na een aarzelend begin werden het spel en de resultaten steeds beter. Met als resultaat een derde plaats in de eindrangschikking. Proficiat John Burghout en Mike Bonhof met jullie team.

  De JO12-1 onder leiding van Rory Wensink en Ruud Petri deed het prima. Zij spelen op het hoogste niveau een vier fasen competitie. In de eerste fase werden ze tweede en in de tweede fase eindigde dit team helemaal bovenaan, kampioen dus. Proficiat.


  De JO12-1 na het behaalde kampioenschap.

  De JO11-1 is ook een zeer talentvol team onder leiding van Andre Zegers en Jean Jacques Tuerlings. Ook dit team speelt in de hoofdklasse een vier fasen competitie. In de eerste fase eindigde ze op de derde plaats en in de tweede fase op de tweede plaats. Er zit nog veel rek en potentie in dit team, dus we zijn zeer benieuwd naar de ontwikkeling na de winterstop.

  Ook de JO10-1, de JO9-1 en de JO8-1 speelden op het hoogste hoofdklasseniveau en ontwikkelden zich op een hele mooie manier. Veruit de meeste wedstrijden werden door deze teams gewonnen. De JO10-1 won zelfs alle wedstrijden. De KNVB houdt voor deze leeftijdsgroepen nog geen standen bij. Het gaat op deze leeftijd puur om ontwikkelen en plezier. Die laatste twee zaken zijn zeker gelukt voor bovenstaande teams. Dank aan de trainers: Umitt, Jasper, Jaap, Edwin, Michiel, Henk Jan, Branco, Mark en Deany.

  Ook voor de andere jeugdteams zit de eerste helft van de competitie er bijna op. Daarover binnenkort meer. Op zaterdag 21 januari begint voor de meeste teams de nieuwe competitie, ook met een nieuwe indeling. We zijn nu alweer benieuwd naar die nieuwe indelingen van KNVB voor na de winterstop.

  Tekst: Paul de Bruin, Hoofd Jeugdopleidingen csv Apeldoorn