• Na een periode van samenwerking met PEC Zwolle heeft csv Apeldoorn besloten, mede op voorspraak van Hoofd Jeugdopleidingen Paul de Bruin, een samenwerkingsverband aan te gaan met zowel Go Ahead Eagles als Vitesse. Na gesprekken met de vertegenwoordigers van beide betaald voetbalorganisaties hebben met name de diverse dwarsverbanden, de regionale ligging en de vele warme contacten tussen csv Apeldoorn en Go Ahead Eagles en Vitesse de doorslag gegeven.

  Bijzonder is dat csv Apeldoorn een van de weinige clubs is die met twee BVO’s samenwerkt. csv Apeldoorn heeft als belangrijkste doelstelling dat we spelers willen opleiden voor ons eigen vlaggenschip. Een flink aantal spelers uit onze jeugdopleiding wordt ook uitgenodigd voor een stage of overgang naar een betaald voetbalorganisatie. Die kans gunnen wij hen van harte en wij ondersteunen ouders en spelers in hun keuze!

  Daarnaast zijn wij als club, dankzij ons professionele en goed opgeleide kader, in staat om spelers die afvallen bij een BVO goed op te vangen en een nieuwe kans te bieden bij onze club, zodat ze ondanks hun teleurstelling hun carrière op een mooi niveau kunnen voortzetten.

  De visie van zowel Go Ahead Eagles als Vitesse op dit vlak past uitstekend bij de ambities van csv Apeldoorn. Daarnaast hebben beide clubs mooie mogelijkheden om onze jeugdtrainers naar een nog hoger plan te brengen, maar zij bieden ook leuke en zinvolle activiteiten voor leden en sponsoren.

  Op zaterdag 17 september was er een officieel moment om de samenwerking te bekrachtigen in de businessruimte van csv Apeldoorn. Edward Sturing (Hoofd Jeugdopleidingen) en Kees van Buuren (coördinator samenwerkingspartners) waren namens Vitesse aanwezig. Hoofd Jeugdopleidingen Eric Whittie van Go Ahead Eagles vertegenwoordigde de rood-gelen uit Deventer.

  Johan Wind
  Jeugdvoorzitter csv Apeldoorn


  Johan Wind en Eric Whittie.


  Paul de Bruin, Johan Wind, Edward Sturing en Kees van Buuren.

  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren