• Rolf Weijma al 12,5 jaar 'de stem van csv Apeldoorn'

  16 nov 2023
 • Gert Bloemendal beet ooit als 'stadionspeaker' het spits af. Herman Talstra werd zijn opvolger. Hij had een verleden bij Radio Apeldoorn en was een kenner van het radiovak. Henk van de Put kwam in die periode geregeld langs als verslaggever van Radio Apeldoorn en toen Herman besloot te stoppen was Henk er als de kippen bij om de vacature met verve te vervullen. Ook aan Henks periode kwam een einde.

  In eerste instantie ging de ontstane vacature voorbij aan Rolf Weijma, maar toen schoonvader Rein Groters er nog een keer nadrukkelijk de aandacht voor vroeg, zwichtte Weijma alsnog. Nu zit dus Rolf Weijma elke zaterdagmiddag bij de thuiswedstrijden van het eerste achter de microfoon en dat alweer bijna 12,5 jaar lang! Een jubileum derhalve! Ook hij heeft een verleden bij Radio Apeldoorn.

  Presenteren heb ik altijd al erg leuk gevonden
  "Ik kom oorspronkelijk uit het oosten, uit Enschede om het wat preciezer te stellen. Ik ben in 1996 bij csv Apeldoorn terechtgekomen. Ik ben getrouwd met Marit en trotse vader van dochter Carlijn en zoon Jesper. Presenteren heb ik altijd al erg leuk gevonden, ook vroeger al bij de radio. Al die zaterdagmiddagen die ik heb doorgebracht in de radiokamer hebben er wel voor gezorgd dat mijn belangstelling en betrokkenheid bij het eerste elftal enorm is toegenomen. Ik hoop en ik denk dat we een reĆ«le kans hebben om terug te keren naar de vierde divisie." In het dagelijks leven is Rolf eigenaar van een verhuurmakelaarskantoor, van huizen wel te verstaan. Hij houdt kantoor in Enschede.

  De vocale gastheer
  "Ik vind de taak van stadionspeaker zeker belangrijk. Je bent toch de vocale gastheer van de club. Ik controleer voor elke wedstrijd de namen van de tegenstander, want die wil ik gewoon goed uitspreken. Dat hoor ik weleens anders. Ik heb veel goede herinneringen aan prachtige wedstrijden zoals bijvoorbeeld de bekerwedstrijden tegen Willem II en Sparta Nijkerk van een aantal jaren geleden. Bovendien vind ik het prettig om onderdeel te zijn van het uitstekende mediateam van csv Apeldoorn."  Foto's: Wout van Zoeren