• Op 7 oktober 2023, in de thuiswedstrijd tegen Bemmel, raakt csv Apeldoorn-middenvelder Rik Vlutters geblesseerd. In een duel om de bal haalt een Bemmelse verdediger hard door, met als gevolg dat Vlutters moet worden vervangen. Aanvankelijk ziet het er niet ernstig uit, maar al snel blijkt dat het serieus is. Pas 16 maart 2024 speelt de frêle middenvelder voor het eerst weer een halve wedstrijd in het O23-elftal.

  "Ja, het was best een stevig duel. Die speler knalde vol door en ik kon niet meer verder. Na één competitieduel en die tien minuten tegen Bemmel hield het voor mij alweer op. Ik bleef pijn houden en na diverse onderzoeken bleek dat er een scheur in mijn bovenbeenspier zat, net boven de knie. De scheur moest herstellen en de spier moest sterker gemaakt worden. Het heeft lang geduurd voordat ik weer een beetje goed gevoel in het been kreeg en begin dit jaar ben ik weer op het veld begonnen. Voorzichtig en vooral geen explosieve dingen doen en vanaf half februari begon alles weer een klein beetje normaal te worden, durfde ik weer duels aan te gaan en kwam het vertrouwen terug."  Na de oefenwedstrijd van het combinatieteam tegen Go Ahead Eagles O21 op dinsdagavond 19 maart spreekt de 24-jarige Zutphenaar zich uit over hoe hij die lange blessureperiode heeft ervaren. "Dat is best wel lastig geweest. Je gaat wel elke dinsdag en donderdag naar de training en zaterdags ben je bij de wedstrijd. In het begin kun je natuurlijk niet meetrainen. Je loopt er wel bij, maar voor je gevoel hoor je er niet bij. In je hoofd ben je er vaak mee bezig, want je wil graag dat het allemaal sneller gaat."

  "Gelukkig heb ik over belangstelling niet te klagen gehad, van de teamgenoten, de trainers en vooral van de supporters. Dat gaf echt het gevoel dat ik erbij hoorde. Dat is fijn natuurlijk, maar uiteindelijk moet ik het wel zelf doen. Nu is het zaak om zoveel mogelijk balgevoel en wedstrijdritme op te doen, want ik wil heel graag weer aansluiten bij de wedstrijdselectie."

  De oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles wordt met 2-5 verloren. Na een 1-1 ruststand lopen de Adelaars er makkelijk overheen. Vermeldenswaard zijn nog wel de twee prachtige Apeldoornse doelpunten van Didier Martel en Pook Descendre.

  Tekst: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren