• Afgelopen week stond op de site een verslag van de selectie-elftallen uit onze jeugdopleiding voor wat betreft de eerste seizoenshelft. Net zo belangrijk zijn natuurlijk de belevenissen en resultaten van onze niet selectie-elftallen binnen csv Apeldoorn. Hieronder een aantal korte verslagen van de diverse elftallen.

  De JO12-5 begon aarzelend aan de tweede fase, maar zette daarna een fraaie reeks overwinningen neer. Na een zwaarbevochten overwinning bij Victoria Boys stond het team zelfs bovenaan de ranglijst met nog een speelronde te gaan. Helaas was de voorsprong niet genoeg. Deze fase werd uiteindelijk afgesloten met een fraaie derde plaats waar de jongens en meisje trots op mogen zijn! Het belooft veel moois voor de volgende fase.

  JO19-1 is een vriendenteam dat vorig jaar door het leven ging als JO17-3. In de derde klasse worden wisselende resultaten geboekt. Na elf wedstijden zijn er nu drie overwinningen geboekt. Maar het belangrijkste is om te zien dat de jongens er plezier in hebben en dat ze zich ontwikkelen. Positief is dat het veldspel beter wordt en dat we steeds beter in staat zijn om het de betere tegenstanders lastig te maken.

  De JO11-2 bestaande uit jongens uit verschillende JO10-elftallen en van andere clubs moeten nog aan elkaar wennen en een team worden. De eerste fase werd gestart met drie verliespartijen, maar daarna volgde een gelijkspel en twee overwinningen. Hierdoor speelden we ook de tweede fase in de eerste klasse met als hoogtepunt een overwinning tegen KCVO. Maar vier puntjes betekent na de winterstop wellicht tweede klasse. Dan een kampioenschap?!

  De JO12-2 onder leiding van Sijmen Pereboom en Norman Boom heeft een prima eerste seizoenshelft gedraaid. Zij spelen in de eerste klasse een vier fasen competitie. Mooi voetbal afgewisseld met hard werken en inzet heeft geresulteerd in een gedeeld tweede in de eerste fase en in de tweede fase werd dit team knap kampioen! Proficiat!  De JO9-2 uitkomend in de eerste klasse waarbij in de eerste fase een aantal tegenstanders een maatje te groot waren, maar er werden ook flink wat punten gepakt. De tweede fase was een stuk lastiger. Bij de laatste wedstrijden zag je 'het spel' echt verbeteren en het voetbalplezier aanwezig was (ondanks de kou). Wij als begeleiding zijn dan ook erg trots op de ontwikkelingen van het team en kijken uit naar het vervolg!

  De JO14-2 heeft zich de eerste seizoenshelft sportief en als team verder ontwikkeld. In zowel de eerste als de tweede fase konden we prima mee in de top van de competitie (2e klasse). Het team is ondanks blessureleed en tegenvallers hechter geworden en raakt steeds beter op elkaar ingespeeld. En daar staan wij als trainers (Mark Albertus en William van de Hel) af en toe met gepaste trots naar te kijken. Met een brandende ambitie van de jongens om toch nog een keer als eerste te eindigen in de komende fasen gaan we de winterstop in.

  De JO9-4 had na weken alleen maar trainen, eindelijk op 29 oktober een echte tegenstander. De eerste wedstrijden was flink wennen, maar daarna ging het steeds beter: Nog maar een nederlaag en de rest gewonnen of gelijk. Wat een lekker enthousiaste groep. Overspelen gaat ook steeds beter en onze goalgetter scoort soms vanaf de middellijn! Ga zo door in 2023: Jay-linn, Julia, Len, Levi, Mats, Semi en Yousef en sinds kort Tim en Luuk. Trainer maandagavond met zoon Maarten (Opa en oom van Levi).

  J013-3 heeft een goed half jaar gehad. We begonnen enthousiast aan het seizoen met een grote groep van zestien boys. De eerste wedstrijden op groot veld waren wat onwennig. We speelden in vier wedstrijden maar een keer gelijk. Daarna ging het veel beter. Er werd veel gescoord en we behaalde bijna de eerste plaats. Dit mede doordat de opkomst en inzet van het team. Deze zijn top! Dank ook aan stagiaires Diego en Jasper.

  De JO10-1 heeft dit seizoen nog niet verloren in de hoofdklasse. Er werd in beide competities een keer gelijk gespeeld en de overige wedstrijden werden gewonnen. De spelers van de JO10-1 hebben zich onder leiding van trainer Umit Yilmaz flink ontwikkeld dit jaar. Dat heeft er onder andere toe geleid dat enkele spelers meetrainen bij BVO's.

  Dreamteam JO14-3 blinkt uit op het gebied van onverwoestbare motivatie. De spelers van ons team zijn tot op het bot gemotiveerd om (nog) beter te worden als voetballer en als team. Bij vlagen wordt er al heel goed samengespeeld en weten de spelers elkaar op het veld blindelings te vinden. Tijdens de trainingen op maandag en woensdag wordt ruim aandacht besteed aan het versterken van het combinatiespel. Langzaam maar zeker leveren die trainingen resultaat op en dat motiveert de spelers nog extra. Aan trainingsarbeid is er om die reden dan ook geen gebrek. Gemiddeld neemt 95% van de spelers deel aan de training, ook bij slecht weer. En zoals onze Oosterburen zeggen: 'Übung macht den Meister'. De tweede helft van dit seizoen gaan wij de trainingsarbeid omzetten in gewonnen wedstrijden.

  De JO9-3 is als nieuw team gestart dit jaar. Met deze groep toppers is zowel gewonnen als verloren. We zien als begeleiders hele mooie ontwikkelingen. Het team maakt grote stappen vooruit en raakt steeds beter op elkaar ingespeeld. We kijken er naar uit om verder te gaan groeien en vooral veel plezier te hebben samen! Tijmen, Pim, Gert en Ludwine.

  De JO12-3 speelde een aantal fantastische en veel spannende wedstrijden in de tweede klasse. Onder andere werd de kampioen AGOVV JO12-1verslagen. Helaas werden er punten gemorst tegen de wat minder goede teams waardoor de JO12-3 als derde is geëindigd. De coaches en supporters hebben genoten van de spelvreugde en teamspirit van dit leuke team!

  JO12-6 is dit seizoen gestart met een team bestaande uit een combinatie van spelers die elkaar nog kennen van vorig seizoen, aangevuld met wat nieuwe enthousiaste frisse aanwas. Na wat wisselingen op keepersvlak raakt het team steeds beter op elkaar ingespeeld, zien we steeds beter combinatiespel en groeit het team in doorzettingsvermogen. Er is veel plezier en we blijven groeien.

  De JO15-2 is zeer tevreden: een hoge opkomst op de driewekelijkse trainingen, sportief gedrag (ook bij tegenslag), een mooi voetbalkamp, veel lol, fitte spelers en goede samenwerking met andere csv Apeldoorn-teams. De spelers ontwikkelen zich goed en laten hun kwaliteiten veelvuldig zien. We wisten dat de eerste klasse een uitdaging zou worden dit seizoen. De jongens hebben toch veel punten bij elkaar gespeeld en de laatste wedstrijd winnend afgesloten!

  De JO15-4 begon dit jaar met frisse moed aan het seizoen in de vijfde klasse, en liet zien dat de inzet loonde. JO15-4 werd tweede, en ging naar de vierde klasse - waar in bijna elke wedstrijd goede kansen op de overwinning waren. Uiteindelijk twee overwinningen en de zesde plaats, maar dit smaakt naar meer. De teamspirit en het plezier zijn er. We gaan er de komende fase weer volledig tegenaan.

  Ondanks een moeizame start (weinig spelers, geen trainer, geen leiders) heeft de JO14-5 een succesvol eerste half jaar gehad. Het team heeft op de laatste speeldag zelfs het kampioenschap van de vierde klasse binnengesleept. Nog steeds is de basis smal en hebben we wekelijks hulp nodig van de JO14-3 of JO14-4 om een elftal op de been te houden. Maar het begin is er. En, heel belangrijk, er staat een echt team. Op naar de tweede seizoenshelft!


  Ook de JO17-2, onder leiding van Pim Roffel, is kampioen geworden!