• Voor csv Apeldoorn JO15-1 was de bekerfinale het moment om een succesvol seizoen waarin het twee keer kampioen werd af te sluiten met nog een prijs. Tegenstander Bennekom eindigde als vierde in Divisie 5 en had een fysiek sterk en goed voetballend team.

  En dat zagen we terug in de eerste helft. Onze jongens hadden het lastig en kregen geen grip op de wedstrijd. In de 20e minuut scoorde Bennekom de verdiende 0-1 na een vlot lopende aanval. Vlak voor rust kwamen we iets beter in ons spel, echter zonder veel kansen af te dwingen. In de 33e minuut beproefde Amir zijn geluk met een afstandschot van 25 meter. Daarmee verraste hij de keeper in de korte hoek. Tot onze opluchting konden we met een gelijke stand de kleedkamer opzoeken.

  In de tweede helft toonden we meer scherpte in de duels en creëerden we ook meer kansen. Zo zagen we Yordi na een aanval over veel schijven de bal net naast het doel volleren en kon de sluitpost van Bennekom een pegel van Jasper met veel moeite uit de kruising tikken. Maar ook Bennekom kreeg in de slotfase nog een dot van een kans waarbij de bal net langs het doel verdween. In de stand kwam geen verandering meer en zo eindigde de wedstrijd in 1-1. De uitstekend leidende jonge scheidsrechter Selvi gebaarde dat strafschoppen de beslissing moesten brengen.
   

   
   
  Dit bericht op Instagram bekijken

  Een bericht gedeeld door csv Apeldoorn (@csv_apeldoorn)


  De aanvoerder van Bennekom won de toss en koos ervoor om de eerste penalty zelf te nemen. Hij schoot de bal hard en zuiver in, maar keeper Silvijn had zijn intentie goed gelezen en ranselde de bal met een katachtige reflex uit de hoek. Toen Silvijn daarna ook de tweede strafschop van Bennekom keerde, zaten we op rozen. Onze nemers schoten vier penalty’s op rij feilloos in en zo trokken wij met 4-2 aan het langste eind. De bekerwinst werd zo de kers op de taart van ons mooie seizoen.

  Bij het uitreiken van medailles was onze penaltyheld Silvijn in geen velden of wegen te bekennen. Hij was achter op het terrein nog zijn ererondje aan het maken! Gelukkig lukte het ons om zijn aandacht te trekken en kreeg hij na een sprintje toch nog de verdiende medaille van de voorzitter van STEVO omgehangen. Zo kwam aan een ongelukkig seizoen met veel blessures voor hem toch nog een mooi einde. Daarna was het aan aanvoerder Sem om de beker in ontvangst te nemen om onder luid gejuich van de supporters ons team te laten bejubelen.

  Later op de middag sloten we samen met ouders, broers en zussen die ons het hele jaar zo fantastisch gesteund hebben een onvergetelijk seizoen af met een BBQ in het clubhuis.

  Verslag: Wendy Dekker