• Na een goede start in Divisie 2 zit er de laatste weken zand in de motor en heeft de O23-1 afgelopen zaterdag de derde nederlaag op rij geleden.

  Het blijft qua bezetting steeds puzzelen om een volwaardig team binnen de lijnen te krijgen en omdat er bij de eerste selectie na de winterstop ook veel afwezigen zijn, wordt de O23 niet wekelijks aangevuld en dat scheelt enorm en komen we kwaliteit te kort.

  Met de uitwedstrijd tegen HSC '21 O23 nog vers in het geheugen (waar zij in de thuiswedstrijd 7 a 8 jongens gebruikten van het eerste elftal), was dit de eerste return wedstrijd.

  In de wedstrijdvoorbereiding heeft trainer Kars hier al wel rekening mee gehouden dat er bij HSC '21 O23 wederom een aantal spelers van de eerste selectie meedoen. 

  De O23 kwam goed uit de start blokken en in de vierde minuut werd er een aanval over links opgezet en door goed doorzetten kwam Amrish vrij op de rand van de zestien en hij schoot hard over de grond. Helaas belandde de bal op de paal.

  Verder gebeurde er niet veel in de eerste helft tot op slag van rust. De bal werd op het middenveld onderschept door Timo en met een prima steekbal werd Volkan weggestuurd. Helaas stond hij te scherp en werd er afgevlagd voor buitenspel. Pas in de 44e minuut kreeg HSC '21 O23 zijn eerste kans, maar de spits was niet scherp in de afwerking en kopte de bal net naast.

  Tijdens de rust heeft trainer Kars nogmaals aan de groep aangegeven dat er met meer lef moet worden gevoetbald en dat er meer beleving moet zijn. Dit gezegd hebbende ging het in de 48e minuut bijna fout door een inschattingsfout van Justin. De spits van HSC kwam in scoringspositie, maar hij schoot net naast.

  In de 56e minuut werd er geen druk gegeven op de bal en daar profiteerde HSC '21 O23 meteen van en scoorde de 0-1. Door het tegendoelpunt rechtte de O23 zijn rug en ging meer druk naar voren zetten en in de 59e minuut kregen we een hele grote kans op de gelijkmaker, maar de bal werd heel slap ingeschoten.

  Naarmate de tweede helft vorderde werd de O23 aan bal erg matig en werd er te weinig arbeid geleverd en daar profiteerde HSC '21 O23 van. Ze kregen veel mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Dat gebeurde dan ook in de 76e minuut toen HSC een fout in de opbouw afstrafte en de 0-2 noteerde.

  Kort hierna had Timo nog een hele grote kans op de aansluittreffer, maar door de actie te ver door te voeren kon de verdediger van HSC '21 O23 de bal blokken.

  Aan het einde van de wedstrijd viel Amrish nog geblesseerd uit met een hamstringblessure en door de grote personele problemen kunnen we dit niet gebruiken. Beterschap met het herstel, Amrish!

  De eerstvolgende wedstrijd van de O23 is op dinsdag 28 maart om 20.00 uur thuis tegen Kampong O23.

  Opstelling: Nick Hofman, Youri de Vor, Justin Jansen, Pieter van de Straten, Ard van Erk, Anselm Obasi, Amrish Lachman (84. Mikai Ozcan), Timo Calot, Guido Dijkgraaf (68. Timber van Tongeren), Ahman El Hor (68. Thimo van Lier), Volkan Kemence (84. Abdelrahmaan Choukairi)
  Niet gebruikte wisselspeler: Hidde Wind

  Tekst: Henk Calot