• Olivier Orderbos blikt terug op 2021

  31 dec 2021
 • Zo aan het eind van het jaar is het een goede gewoonte terug te blikken. Zeker dit jaar, want we  kunnen vaststellen dat de coronapandemie van zeer grote invloed is geweest in de afgelopen jaren. Lockdowns, mondkapjes, wedstrijden zonder publiek, vaccineren en boosteren, het is bepalend geweest in ons dagelijks leven. csv Apeldoorn heeft ook te maken gehad met de pandemie en eigenlijk beïnvloedt het virus nog steeds het wel en wee binnen onze club.

  We kunnen met een zekere tevredenheid vaststellen dat de reorganisatie van onder andere de jeugdopleiding en het verenigingsbestuur, plus de ‘wederopstanding’ van de kantine, een succes genoemd mag worden. Voeg daar de goede resultaten van ons eerste elftal aan toe en we kunnen vaststellen dat er een positieve en creatieve wind door onze club aan het waaien is.


  Tijdens het 75-jarig jubileum werd een talkshow georganiseerd waar onder andere aandacht was voor de jeugdopleiding.

  Laten we de resultaten van de hoofdmacht wat nader bekijken. Aan het eind van het vorige seizoen ontstond er in de maand juli een mogelijkheid om weer te gaan trainen en enkele oefenwedstrijden te spelen. Zo werd er gewonnen van AGOVV en de beloften van Go Ahead Eagles en werd tegen Roda '46 uit Leusden met 4-4 gelijkgespeeld.

  De wedstrijden in de strijd om de Apeldoorn Cup werden een grote teleurstelling. Door niet met een volledige selectie te verschijnen werd met 3-0 van WSV verloren. Daar verloren we niet alleen de wedstrijd, maar ook een stukje prestige!

  csv Apeldoorn staat nu op de tweede plaats in de eerste klasse D met achttien punten. Er werd zes keer gewonnen. Thuis tegen Hierden (2-0), Nunspeet (4-2), DOS Kampen (4-1) en SVI (4-0) en in de uitwedstrijden werd tweemaal gewonnen. SDV Barneveld (0-3) en het Wierdense SVZW (3-4) werden overtuigend verslagen. Wel moet gezegd worden dat in het laatste duel een vroeg verkregen 0-3 voorspong nog bijna weggeven werd.


  De rood-gelen maakten 22 competitiegoals in acht wedstrijden. Een gemiddelde van 2,75 doelpunten per negentig minuten.

  Tweemaal moesten de Orderbosbewoners het onderspit delven. DTS Ede won met 1-0 en DZC ’68 uit Doetinchem was met 3-1 te sterk. Bij beide wedstrijden kunnen – voorzichtig - enkele excuses worden aangevoerd. In Ede werd bij de stand 0-0 een Apeldoornse doelpunt onterecht afgekeurd en in Doetinchem liepen de rood-gelen bij een 1-1 stand tegen een rode kaart aan. Maar goed, dat hoort er nu eenmaal bij. We kunnen zeker tevreden zijn over dit eerste deel van de competitie en met 22 doelpunten zijn we de meest scorende club, terwijl we maar net ietsje meer dan een doelpunt per wedstrijd tegen krijgen.

  De zo gewenste doorstroming van jeugdspelers naar de hoofdmacht begint langzaam gestalte te krijgen. Laurence van den Enk, Cedric Bultman, Yorik Meijer en Job Pothof zijn daarvan goede voorbeelden. Patrick Maneschijn en Laurence van den Enk voeren samen de topscorerslijst aan, dat is op zich belangrijk maar voetbal is nu eenmaal een teamprestatie dus is het eerlijker de focus op het team te leggen. Het elftal staat onder uitstekend gemotiveerde leiding, straalt eensgezindheid uit, er wordt hard getraind en met overgave aanvallend gevoetbald en dat is in het verleden wel eens anders geweest en daar kunnen we best een beetje trots op zijn!

  Olivier Orderbos  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Doelpuntencompilatie: csv Apeldoorn TV | Henk-Jan van Beek