• Lennart Smedes en Henk Calot nieuwe jeugdtrainers

  7 mrt 2021
 • Lennart Smedes en Henk Calot worden volgend seizoen onderdeel van de jeugdopleiding van csv Apeldoorn. De twee jeugdtrainers komen respectievelijk over van DVS ’33 en Beekbergen.

  Lennart Smedes volgt Jeroen Berghuis op bij de JO17-1. De dertigjarige trainer uit Ermelo, die over de diploma’s UEFA C en UEFA B beschikt, begon op jonge leeftijd zijn trainersloopbaan. Dit seizoen traint Smedes de JO13-1 van DVS ’33, maar was hij in een eerdere periode ook oefenmeester van de JO17-1 en was hij werkzaam bij Sparta Nijkerk. Daarnaast heeft hij twee seizoenen gewerkt in de onderbouw van PEC Zwolle.

  “Het project waar csv Apeldoorn mee bezig is spreekt mij erg aan. De club straalt veel ambitie uit. In de gesprekken die ik met Paul de Bruin en Johan Wind, maar ook met Jeroen Berghuis heb gevoerd, kreeg ik het gevoel dat de club mij graag wilde hebben. Er is veel moeite gedaan om mij binnen te halen en dat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven. Daarnaast is het een mooie kans om uit mijn comfortzone te stappen en mijn kwaliteiten te laten zien bij een andere club dan Sparta Nijkerk en DVS ’33. De ervaringen die ik daar heb opgedaan neem ik mee naar het Orderbos om zo mijn steentje bij te dragen aan het verder ontwikkelen van de spelers en de jeugdopleiding in het algemeen. Ik hoop op een mooie tijd.”


  Lennart Smedes (eigen foto)

  Henk Calot is komend seizoen de trainer van de JO19-1. De 52-jarige inwoner van Beekbergen traint momenteel al voor het achtste jaar de JO19-1 bij de plaatselijke voetbalvereniging. Daarvoor was Calot ook oefenmeester van diverse leeftijdsgroepen bij AGOVV, Vaassen, Apeldoornse Boys en Loenermark. Bij Beekbergen maakte hij ook een aantal jaren deel uit van het jeugdbestuur en later van het hoofdbestuur.

  “Na vele jaren bij Beekbergen de JO19-1 getraind te hebben, was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik ben blij dat ik die heb gevonden in csv Apeldoorn. Ik ben een trainer die bloedfanatiek is, spelers beter wil maken en graag met fris en aanvallend voetbal resultaat wil behalen. In al die jaren die ik nu trainer ben, heb ik veel ervaring opgedaan op verschillende vlakken. Daarnaast ken ik de klappen van de zweep en heb ik genoeg handvaten gekregen om aan de slag te gaan bij csv Apeldoorn. Ik kijk ernaar uit om samen met andere mensen binnen de jeugdopleiding iets moois neer te zetten.”

  De trainersposities voor de JO14-1 en JO16-1 worden binnenkort ingevuld.


  Henk Calot