• csv Apeldoorn O23-1 heeft een kleine nederlaag geleden in Rijssen tegen Excelsior '31 O23-1, de koploper van Divisie 3. De Rijssenaren traden aan met vijf spelers van het eerste elftal waaronder Patrick Maneschijn, een oude bekende.

  Het niveauverschil was in het begin erg groot en in de vierde minuut sneden de handige aanvallers van Excelsior '31 O23-1 door de verdediging van de O23-1 wat resulteerde in de 1-0. De O23 pakte de draad wel goed op door gedisciplineerd in de organisatie te spelen en door de linies kort op elkaar te laten spelen stond de verdediging en middenveld goed, echter hadden we voorin wel veel moeite om de bal in de ploeg te houden.

  Excelsior '31 O23-1 kwam in de eerste helft nog wel een paar keer dreigend door, maar hadden het vizier niet scherp staan in de afronding. De O23-1 had in de eerste helft nog wel een kleine mogelijkheid. In de 36e minuut had Avinash had iets te veel tijd nodig om tot een afronding te komen.

  Tijdens de rust moest trainer Kars noodgedwongen een wissel toepassen van een speler die net terugkomt van een lange blessure, maar toch weer iets last kreeg. In de 55e minuut kregen we een hoekschop en uit deze voorzet kwam de bal voor de voeten van een O23-verdediger die de bal wegwerkte, maar heel knullig de bal op de rug van een medespeler schoot. De bal viel panklaar voor de spits van Excelsior '31 die er wel raad mee wist en de 2-0 noteerde.

  Ook de O23-1 kreeg nog wel wat kleine mogelijkheden, maar dan ontbreekt het toch aan scherpte in de eindfase. De O23-1 heeft verder een prima wedstrijd gespeeld tegen een tegenstander die meer kwaliteit heeft en ook een sterke bank heeft als men gaat wisselen. Zaterdag speelt de O23-1 om 17.30 uur in eigen huis de beladen derby tegen WSV O23-1.

  Opstelling csv Apeldoorn O23-1: Maurits de Vor, Youri de Vor, Joau Papilaja, Justin Jansen, Ard van Erk (46. Kaan Cikara), Mikai Ozcan, Fabio Schrijver, Milo Oosterhof (77. Gak Abraham), Amrish Lachman, Justin Hogeweij, Avinash Lachman.
  Niet gebruikte wisselspeler: Ranen Thomas
  Afwezig: Nick Hofman, Guido Dijkgraaf, Fabian Hommel, Wahib Lagrib

  Tekst: Henk Calot