• csv Apeldoorn heeft komend seizoen de beschikking over Kelly João. De 24-jarige buitenspeler van competitiegenoot HZVV is recent verhuisd naar Velp en was voor volgend seizoen op zoek naar een club dichter bij huis. João tekent op het Orderbos een overeenkomst voor een seizoen.

    Kelly João, geboren op 13 mei 1998, vluchtte op jonge leeftijd met zijn ouders vanuit Angola naar Nederland. Na meerdere verblijfplaatsen te hebben gehad, streek het gezin neer in Hoogeveen waar João in het seizoen 2007-2008 begon met voetballen bij HZVV. Daar doorliep hij, met uitzondering van twee jaar PEC Zwolle, de gehele jeugdopleiding. De watervlugge aanvaller is inmiddels bezig aan zijn achtste seizoen in de hoofdmacht.

    Afgelopen zaterdag speelde João zijn honderdvijftigste officiële wedstrijd in het rood-wit. Uitgerekend tegen de club waar hij volgend seizoen actief is. “Het zal behoorlijk wennen zijn om HZVV na een lange en mooie periode te gaan verlaten, maar ik denk in csv Apeldoorn een fijne nieuwe club te hebben gevonden. Ik heb in het verleden meerdere wedstrijden gespeeld op het Orderbos en heb mij goed verdiept in de club.”

    “csv Apeldoorn heeft een mooi complex en speelt goed voetbal. Daarnaast bestaat de selectie uit veelal jonge spelers. Dat spreekt mij erg aan”, verklaart João zijn keuze. “Ik verwacht mij snel thuis te voelen en hoop belangrijk te zijn met veel doelpunten en assists, maar dat is pas na de zomer. Eerst wil ik er alles aan doen om zonder degradatie afscheid te nemen van HZVV.”