• Keeperstrainer Eric Huigen verlengt met twee jaar

    23 dec 2020
  • Eric Huigen heeft zijn aflopende contract bij csv Apeldoorn met twee seizoenen verlengd. De 31-jarige keeperstrainer is bezig aan zijn eerste jaar op Sportpark Orderbos.

    “Ik heb het erg naar mijn zin bij csv Apeldoorn. Het is een warme club met leuke mensen. Bovendien hebben we een fijne spelersgroep met veel potentie en is de samenwerking met de technische staf erg goed. Van Jan Kromkamp en Jan Michels leer ik bijvoorbeeld veel op voetbalgebied. Ook de band met de drie keepers (Dean, Daniël en Nick) is fantastisch. Ik hoop dat zij ook blijven zodat we nog mooiere stappen kunnen zetten met het terugkeren in de hoofdklasse als doel”, vertelt de ambitieuze Udenaar, die ook werkzaam is in de jeugdopleiding van Helmond Sport en een eigen keepersschool heeft.

    Vanaf komend seizoen is Huigen twee avonden aanwezig. Naast het trainen van de A-selectiekeepers wordt hij ook onderdeel van het nieuwe jeugdplan. “Ik krijg een aantal jeugdselectiekeepers onder mijn hoede. Aan het begin van komend seizoen gaan we met de Hoofd Jeugdopleiding en de huidige keeperstrainers in overleg om een definitief plan te maken. Daarnaast ga ik de trainers van de ongeselecteerde keepers begeleiden en voorzien van goede oefenstof. Zo willen we alle keepers binnen csv Apeldoorn naar een hoger niveau tillen. Alles bij elkaar een mooi project waar ik zeker de komende jaren deel van wil blijven uitmaken.”