• csv Apeldoorn bereikte door een meer dan verdiende 0-1 overwinning op eersteklasser SDC Putten de kwartfinale van de districtsbeker Oost. Daarin moeten de Orderbosbewoners, in een thuiswedstrijd tegen zondagvierdedivisionist Juliana ’31 of tegen zondagderdeklasser MVV ’29 proberen de halve finale te bereiken, dan lonkt immers deelname aan het grote KNVB bekertoernooi.

  csv Apeldoorn begon voortvarend en trok met goed combinatievoetbal de wedstrijd langzaam maar zeker naar zich toe. Dat resulteerde rond de vijftiende minuut in een drietal mogelijkheden, zo schoot Levi Tuasela maar net voorlangs. In de 34e minuut leek de openingstreffer aanstaande, Cem Köse ging alleen op doelman Bart de Graaf af, die voorkwam met een uitstekende reactie dat Apeldoorn kon scoren. Direct daarna kregen Delano Grootenhuis en Rik Vlutters opnieuw een grote mogelijkheid en weer was De Graaf de sterkste.

  In de tweede doorgang bleken de Puttenaren bereid meer arbeid in het duel te stoppen en werd het een fysieke strijd. De aanvalsdrift ebde langzaam weg en het werd een gelijk opgaande strijd. In de 66e minuut eindigde een kopbal uit een corner op de lat boven Dean Bredewolt.



  Het bleek achteraf de enige echte kans voor de Puttenaren te zijn en net toen iedereen zich met een penaltyreeks leek te verzoenen, besliste Jeremy Jonker de wedstrijd. Van de rechterkant opkomend passeerde hij enkele SDCP’ers en met zijn lage en harde schot liet hij Bart de Graaf volstrekt kansloos en schoot hij csv Apeldoorn naar de kwartfinale: 0-1.

  csv Apeldoorn-trainer Jan Kromkamp: “We hebben verdiend gewonnen, dat zeker. Vooral in de eerste helft hebben we uitstekend gespeeld. Toen hadden we onszelf moeten belonen. In de tweede helft werd het meer en meer een vechtwedstrijd. Toch bleven we relatief makkelijk overeind. Tegen het einde was ik in mijn hoofd met verschillende scenario’s bezig. Moet ik dragende spelers rust geven in verband met aanstaande zaterdag of moet ik ze laten staan omdat het goede strafschopnemers zijn. Gelukkig besliste Jeremy net op tijd dat dat niet doorging. De overwinning geeft vertrouwen. Vandaag heb ik Timo Calot en Mehdi Bouhekan laten invallen en dat deden ze meer dan behoorlijk.”



  SDC Putten - csv Apeldoorn 0-1 (0-0)
  Scoreverloop: 90+1. Jeremy Jonker 0-1

  Scheidsrechter: dhr. O. Khalifa
  Assistent-scheidsrechters: dhr. J.P. Hartgers, dhr. J. van der Does
  Gele kaarten: 44. Mark Bouwman, 69. Lars Dekker, 89. Daan Wierenga (SDC Putten), 44. Jasper Verstraten (csv Apeldoorn)

  Opstelling SDC Putten: Bart de Graaf, Rob Buter, Mark Bouwman, Lucas Veenendaal, Daan Wierenga, Vincent ter Burg, Jordy van Selm (83. Joppe van Krevel), Lars Dekker (75. Steijn van Ark), Giovanni Hiwat, Kevin Schmidt (67. Josh van Lier), Jefta van den Broek (67. Jesse Schuin)
  Niet gebruikte wisselspelers: Joar Terpstra, Joshua Driehuis, Noevel Kasmi

  Opstelling csv Apeldoorn: Dean Bredewolt, Jeremy Jonker, Jelle Macaré (63. Noah Tuasela), Jasper Verstraten, Rob Diderik (71. Timo Calot), Levi Tuasela, Yorik Meijer, Rik Vlutters, Didier Martel, Delano Grootenhuis, Cem Köse (84. Mehdi Bouhekan)
  Niet gebruikte wisselspelers: Daniël Krosse, Volkan Kemence, Pook Descendre

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV | Henk-Jan van Beek