• John Burghout, Menno Hof en Jeroen Berghuis ook komend seizoen jeugdtrainer

  6 mrt 2021
 • John Burghout, Menno Hof en Jeroen Berghuis zijn ook komend seizoen jeugdtrainer bij csv Apeldoorn. De drie ervaren trainers maken al jarenlang deel uit van de jeugdopleiding.

  John Burghout gaat na de zomer beginnen aan zijn twintigste jaar als trainer bij csv Apeldoorn. In deze periode was hij voornamelijk trainer van de JO13-1, het elftal dat hij ook komend seizoen onder zijn hoede heeft. “Mijn hart ligt bij deze leeftijdsgroep, want zij zijn erg leergierig. Ik voel mij echt als een vis in het water”, vertelt Burghout, die graag onderdeel blijft uitmaken van de jeugdopleiding. “Wat er nu gebeurt is uniek. Er groeit iets moois binnen de club met het vernieuwde jeugdplan waarin wij als trainers veel plannen zelf uitwerken. Ik heb er vertrouwen in dat wij met onze jeugdopleiding door kunnen blijven ontwikkelen.”

  Menno Hof heeft jarenlange ervaring als jeugdtrainer. Hij begon in de omgeving Twente, maar kwam in 1996 voor zijn werk als docent wiskunde op het Veluws College terecht bij csv Apeldoorn. Na vijf jaar op het Orderbos te hebben getraind, maakte hij de overstap naar Excelsior ’31. Via Schalkhaar kwam de Deventenaar terug bij csv Apeldoorn, waar hij inmiddels alweer bezig is aan zijn zevende achtereenvolgende seizoen bij de JO15-1. “Ik blijf graag bij csv Apeldoorn omdat het een club is waar zowel de jeugd als het eerste elftal op een hoog niveau speelt. Daardoor kun je met veel talentvolle voetballers werken. Daarnaast hebben we een schitterende accommodatie waardoor de omstandigheden om te trainen ideaal zijn.”

  Jeroen Berghuis, in het dagelijks leven werkzaam in het speciaal onderwijs, begon twintig jaar geleden zijn trainersloopbaan bij Victoria Boys. Na negen jaar maakte hij de overstap naar csv Apeldoorn waar hij zijn UEFA B-diploma behaalde. De 36-jarige Apeldoorner, die tussentijds een seizoen actief was bij Epe, is momenteel trainer van onze JO17-1. Na de zomer zal Berghuis jeugdhoofdtrainer zijn van de nieuw te vormen JO18-1. “We hebben de afgelopen periode ontzettend hard gewerkt aan het uitwerken van een nieuwe en volledige selectiepiramide waarbij wij als vereniging uniek zijn binnen Apeldoorn en omstreken. Talenten krijgen hierdoor bij csv Apeldoorn de kans om zich structureel, jaar in en jaar uit, te ontwikkelen op landelijk divisieniveau. Ik kijk er ontzettend naar uit om deze talenten in de eindfase van onze opleiding te helpen in hun ontwikkeling met als doel zoveel mogelijk spelers klaar te stomen voor het nieuw te vormen O23-elftal of voor enkelen misschien wel direct het eerste elftal. Door de positieve ‘vibe’ op de club blijf ik graag samen met veel enthousiaste en energieke collega’s mijn bijdrage leveren aan het verder (door)ontwikkelen van onze jeugdafdeling.”

  John Burghout, Menno Hof en Jeroen Berghuis