• Visie jeugdopleiding

  csv Apeldoorn is een ambitieuze voetbalvereniging die op amateurniveau zo hoog mogelijk wil spelen. Het streven is om de hoogst spelende amateurvereniging te zijn in de regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen. Dit met het achterliggende plan om met zoveel mogelijk zelf opgeleide spelers tot een herkenbaar "Apeldoorns elftal" te komen. Daarom moet onze jeugdopleiding uitstekend en onderscheidend zijn.

  csv Apeldoorn wil iedere jeugdspeler ontwikkelen als voetballer en als mens op zijn/haar maximaal haalbare niveau. Daarom leiden wij in de onderbouw tot en met onder 12 zo breed mogelijk op door alle kinderen van een bepaalde leeftijdscategorie dezelfde trainingen aan te bieden. Er wordt daar gewerkt volgens de ICT-methode (inzicht, creativiteit en techniek). Al onze trainers zijn geschoold in het hanteren van deze methodiek.

  Kinderen leren daarbij flexibel omgaan met technische vaardigheden door veel te oefenen in voetbalvormen waarin een bepaalde technische vaardigheid veelvuldig wordt gebruikt (impliciet leren). Waar uiteindelijk naar gestreefd wordt, is dat de jonge kinderen plezier beleven aan de training. Dan wordt het spel gespeeld en geleerd. Als dat het geval, dan is de leersituatie voor de spelers optimaal.

  Ook geven we in de leeftijdscategorieën die hierna volgen ook de niet-selectieteams de aandacht die zij verdienen. Daar worden de trainers ondersteund door de interne begeleiders en leeftijdscoördinatoren en kunnen de trainers gebruik maken van een zelf ontworpen oefenstofdatabase.

  Intern wordt er expertise gedeeld en leert het kader van en met elkaar! Al onze teams in de onderbouw spelen op hoofdklasseniveau en vanaf de middenbouw (O13) acteren alle selectieteams op divisieniveau. Het JO18-1 team is het hoogste jeugdteam. Van daaruit stromen de talenten door naar O23 en uiteindelijk hopelijk naar het eerste.

  De jeugdafdeling van csv Apeldoorn bestaat dit seizoen uit 43 teams en wordt aangestuurd door het Management Team Jeugd.

  Het Management Team Jeugd bestaat uit de volgende functionarissen:

  • Johan Wind is als jeugdvoorzitter is eind- en budgetverantwoordelijk;
  • Paul de Bruin is als Hoofd Jeugdopleidingen verantwoordelijk voor de jeugdopleiding ten aanzien van het voetbalinhoudelijke gedeelte en geeft leiding aan de selectietrainers en de intern begeleiders;
  • Willem Kempe is Hoofdcoördinator Facilitaire Zaken Jeugd;
  • Ingrid de Winkel ondersteunt het Management Team Jeugd als secretaresse. 

  Download de plannen voor de jeugd
  Bent u na het lezen nieuwsgierig naar de inhoud? Via onderstaande knoppen kunt u het jeugdplan downloaden van de verschillende afdelingen binnen csv Apeldoorn.