• Deze week bereikte ons het droevige bericht dat Jan Scholten op 71-jarige leeftijd is overleden.

  Jan was in de zestiger jaren een vaste waarde in ons eerste elftal, dat in die periode op het allerhoogste niveau van het zaterdagvoetbal acteerde. Scholten was een razendsnelle rechtsbuiten die veel scoorde. Voetbal International publiceerde in die tijd een topscorerslijst van het zaterdagvoetbal. Jan stond als eerste en enige CSV’er te pronken op die lijst.

  Toen Jan meer aandacht aan zijn maatschappelijke carrière ging besteden, VOS Electrotechniek overnam en verder uitbouwde, verdween hij uit het eerste elftal. Hij bleef, met enige tussenpozen, lange tijd actief in onze lagere seniorenelftallen.

  Het bedrijf van Jan Scholten werd een van de eerste hoofdsponsors van csv Apeldoorn en zou dat voor lange tijd blijven. Scholten was bovendien erg betrokken bij onze club. In de kantine van VOS Electrotechniek is menig brainstormsessie georganiseerd. Belangrijkste thema was bijna altijd hoe we csv Apeldoorn weer op het hoogste niveau konden krijgen. Hij heeft dus zowel financieel als organisatorisch veel voor de club betekend.

  Toen Scholten met pensioen ging, stopte het hoofdsponsorschap. Dat betekende echter niet dat zijn interesse voor csv Apeldoorn ook met pensioen ging. Hij was nog regelmatig op ons sportpark aanwezig.

  Wij wensen Netty, kinderen en dierbaren veel sterkte toe.

  Namens het bestuur en de leden van csv Apeldoorn,

  Jan Veeneman
  Voorzitter