• Vorige week werden we op de hoogte gebracht van het plotseling overlijden van Jan Kruiskamp. Woensdag 11 januari is Jan tijdens zijn slaap rustig ingeslapen.

  Jan was een echte liefhebber van het clubgebeuren. In zijn jeugd was hij in Vriezenveen een meelevend lid van DOS '37 en voor die club had hij nog altijd een warm gevoel. Na de verhuizing naar Apeldoorn, waar Jan bij de gemeente ging werken, kwam hij bij csv Apeldoorn terecht.

  Jan ging direct aan de slag als scheidsrechter, jeugdtrainer en begeleider van een jeugdelftal. De club leerde Jan kennen als en gedreven jeugdleider die uit het goede hout was gesneden. Fanatiek, maar altijd optimistisch en in voor een geintje.

  Zijn clubliefde en inzet vielen op en hij werd eind jaren zeventig gevraagd om voorzitter te worden. Met een bijna geheel nieuw bestuur heeft Jan de vereniging vier jaar geleid. Het was geen gemakkelijke periode, er moesten wat veranderingen worden doorgevoerd en dat gaf soms wat weerstand.

  Jan was geen man van lange verhalen. Nee, hij was een doener. Opdrachten schreef hij achterop zijn sigarendoosje. Soms gebeurde het een enkele keer dat het doosje werd weggegooid en de opdracht in de prullenmand lag. Met een lachend gezicht werd alles weer keurig opgelost. Jan had ook de hele familie ingeschakeld voor werkzaamheden voor de club. Zijn vrouw Kea en kinderen maakten zich verdienstelijk achter de bar.

  Gelukkig heeft Jan de bijeenkomst met de oudere leden in september nog meegemaakt. Er zijn nog vele herinneringen opgehaald.

  Wij danken Jan Kruiskamp voor zijn geweldige bijdrage samen met zijn gezin voor onze club. Wij wensen zijn vrouw Kea, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte om dit verlies een plek te kunnen geven.