• In memoriam: Albert Vial

  11 dec 2021
 • Op dinsdag 7 december jongstleden bereikte ons het droevige bericht dat op 72-jarige leeftijd Albert Vial is overleden. Hij had al langer problemen met zijn gezondheid, maar een coronabesmetting werd voor hem helaas een onneembare horde.

  Albert Vial was vanaf het seizoen 1990-1991 tot en met het seizoen 2002-2003 nauw betrokken bij ons eerste elftal. Hij is vele jaren dé grensrechter bij de hoofdmacht geweest, daar was hij als officieel scheidsrechter uitermate geschikt voor.

  Toen hij stopte met fluiten wilde hij zijn diensten graag aanbieden aan een club en dat werd dus csv Apeldoorn. Hij maakte samen met onder andere Jan Lankreijer, Theo Bosch en Wim Tamboer deel uit van het begeleidingsteam. Naast het voetbal werd het klaverjassen gebruikt om veel en vaak gezellig met elkaar om te gaan.

  Albert was een joviale en spontane man die altijd in was voor een dolletje. Hij was bovendien zeer geïnteresseerd in het wel en wee van de selectiespelers en ging vaak met ze in gesprek.  De laatste jaren, toen zijn gezondheid tanend was, werden zijn regelmatige bezoeken aan de uit- en thuiswedstrijden van het eerste minder en minder.

  De naam van Albert Vial zal altijd aan csv Apeldoorn verbonden blijven, alleen al om het feit dat hij de eerste CSV'er in de geschiedenis is, die als grensrechter, in de op 26 september 1992 gespeelde uitwedstrijd tegen VIOS Vaassen, een rode kaart ontving.

  We wensen en hopen voor Tamara, de familie en vrienden, dat de vele goede en positieve herinneringen er toe zullen bijdragen om dit droevige verlies te verwerken en wensen ze daarbij veel sterkte.

  De crematieplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden. Correspondentieadres: Poelwijklaan 1A, 6691 MH Gendt.

  Door hier te klikken kunt u de rouwkaart lezen.