• csv Apeldoorn heeft zaterdagmiddag verzuimd om verder afstand te nemen van de onderste plaatsen. Op het zeer winderige en kletsnatte Sportpark Bentinckspark waren de Orderbosbewoners, vooral in de tweede doorgang, de bovenliggende partij en hadden meer balbezit dan de Hoogeveners, maar tot grote uitgespeelde kansen leidde het amper.

  "Het is lastig spelen tegen een tegenstander die inzakt", aldus csv Apeldoorn-trainer Jan Kromkamp. "Je moet het geduld op kunnen brengen en de bal snel rond laten gaan en naar de opening blijven zoeken. In de tweede helft waren we de betere ploeg en kregen we een handvol corners en creëerden we enkele goede mogelijkheden. Toen werd er bij vlagen ook gewoon goed gespeeld. Je moet bovendien oppassen voor de counter. Jammer, er zat vandaag niet meer in. Toch had het aan het eind ook nog helemaal fout kunnen gaan met het slippertje van Jasper."  In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Apeldoorn was net iets gevaarlijker dan de Drenten. Delano Grootenhuis probeerde een paar keer een afstandsschot en in de dertigste minuut stuurde een slimme pass van Rob Diderik Grootenhuis richting HZVV-doelman Rodney Rosink. Het leverde geen doelpunt op.

  De Hoogeveners dachten een strafschop te krijgen toen Yorik Meijer een tegenstander mogelijk iets te hard de voet dwars zette. Scheidsrechter Kuipers zag er geen overtreding in. De grootste Apeldoornse kans viel tegen het einde van de eerste helft te noteren. Een fraaie aanval eindigde bij Didier Martel. De bal ging maar net naast.

  In de tweede doorgang dus een sterker csv Apeldoorn. In de 66e minuut kreeg Cem Köse na goed werk van Jeremy Jonker een goede mogelijkheid. De mannen van Jan Kromkamp bleven ijverig op zoek naar de openingstreffer, die viel jammer genoeg niet. In de slotminuut ging het toch nog bijna fout. Door een slippertje van Jasper Verstraten ging een HZVV-aanvaller alleen op Dean Bredewolt af. Die kwam goed en snel zijn doel uit. Hij pareerde de inzet, die daarna via het lichaam van de Hoogevener in het door Bredewolt verlaten doel leek te belanden. De bal ging, tot grote opluchting van iedereen met een rood-geel hart, naast.  HZVV - csv Apeldoorn 0-0 (0-0)

  Scheidsrechter: dhr. J. Kuipers
  Assistent-scheidsrechters: dhr. A. Habib, dhr. H. van der Bij
  Gele kaarten: 49. Noah Tuasela, 73. Yorik Meijer (csv Apeldoorn), 90+6. Alex Zomer (HZVV)

  Opstelling HZVV: Rodney Rosink, Tim Riksman, Daan Wijma, Alex Zomer, Jorn Ballast, Pim de Jonge, Jan Hup, Lorenzo Valente, Kelly João, Jesse van Dalen (84. Justin Lambers), Sander Dzemidzic (67. Noah ten Brinke)
  Niet gebruikte wisselspelers: Jari Hooijer, Yannick Manusiwa, Harry Bakker, Tim Mulder

  Opstelling csv Apeldoorn: Dean Bredewolt, Jeremy Jonker, Jelle Macaré (75. Noah Tuasela), Jasper Verstraten, Rob Diderik, Levi Tuasela, Yorik Meijer, Rik Vlutters, Didier Martel, Delano Grootenhuis (90. Pook Descendre), Cem Köse
  Niet gebruikte wisselspelers: Daniël Krosse, Sem Oerlemans, Tijmen Luttikholt, Laurence van den Enk, Cedric Bultman

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV | Henk-Jan van Beek