• Elk jaar worden de diverse jubilarissen door de club geëerd tijdens de nieuwjaarsreceptie. Dit jaar kon deze nieuwjaarsreceptie helaas niet doorgaan vanwege het coronavirus. Om de trouwe leden van onze club toch te kunnen eren heeft voorzitter Jan Veeneman in februari het initiatief genomen om enkele jubilarissen thuis te bezoeken en te eren met een speldje en een bos rood-gele bloemen.

  Bert(us) van Wijhe
  is gehuldigd voor zestig jaar onafgebroken lidmaatschap van csv Apeldoorn. Eigenlijk is hij al 61 jaar lang een trouw lid, maar zelfs Bert kwam er met een rekenmodel er niet echt uit. Het rood-geel stroomt al heel lang in de aderen van de familie Van Wijhe. Menig jong lid heeft training gehad van de vader van Bert. Dochter Chantal liep haar meters in het damesvoetbal. Kleindochters Roos en Fleur zijn/waren ook veel te vinden op onze velden. En dan te bedenken dat Bert eigenlijk bij een andere rood-gele club voetbalde, maar dat “opa” hem sommeerde naar onze club te gaan.  Gerrit Boerman is gefeliciteerd mijn zijn vijftigjarige lidmaatschap. Hij heeft zelf menig balletje getrapt bij de club en in de nadagen van zijn carrière heeft hij zich opgeworpen als trainer, vrijwilligerscoördinator, sleutelbeheerder en onderhoudsmedewerker. Tegenwoordig is Gerrit elke woensdagmiddag aanwezig om de stagiaires van CIOS en Sport en Bewegen te begeleiden in hun trainingsarbeid bij de pupillen.  Ook Jan Woltjer is vijftig jaar bij de club en heeft naast zijn eigen spelvreugde bijgedragen aan werk voor de sponsorstichting en bardienst bij evenementen als bijvoorbeeld de Waterschap sportdagen. Jan maakt deel uit van een hechte groep leeftijdgenoten en trapt nog geregeld een balletje op het (trainings-)veld. Ook hij verlangt weer naar een “afsluiter” in de kantine.  Gerard van de Haar is niet thuis bezocht, maar werd opgevangen tijdens een vergadering in het clubhuis. Dit typeert hem ten volle. Altijd bezig voor de club en dan het liefst op voetbaltechnisch gebied tot aan de dag van vandaag. Trainer van de jeugd, leider en al jaren meedenken, beoordelen en vooral fungeren als nestor en het “geweten” zijn van de club. Ooit was hij de jongste voorzitter. Te veel om op te noemen in de meer dan vijftig jaar dat hij aaneengesloten lid is.  André Wassink was tot onze verrassing ook al vijftig jaar lid van de club. Hij oogt nog als een jonge God en staat nog midden in de klei training te geven. Op dit moment even een sabbatical, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Vroeger een ongeëvenaarde spits in het eerste elftal, met een prima techniek en mentaliteit. Maar ook de nodige voetbalhumor was een onderdeel dat hij uitstekend beheerste. Een telg uit een echte csv Apeldoorn-familie.  Naast de hiervoor genoemde jubilarissen zullen de aankomende tijd nog gehuldigd worden:

  40 jaar:
  Bernard Duits, Hans Knol, Peter v.d. Molen en Marc Wegerif

  25 jaar:
  Wouter Berends, Thomas van Doorn, Jan Willem van Hal, Walter Schouten, Hans Steunenberg, Stefan Straatman en Deany Koster