• In het kader van het actief volgen van csv Apeldoorn-talenten had ik een eerste afspraak met Milan Berenschot bij onze club. Na ontvangst in ons clubgebouw bleek al snel dat een aantal spelers van csv Apeldoorn en Milan elkaar kennen van de tijd bij Go Ahead Eagles. Er werden veel handen geschud en veel hug’s uitgedeeld. "Veel van mijn vrienden spelen bij csv Apeldoorn", aldus Milan.

  Milan speelt op dit moment in O21 van GAE. In zijn eerste jeugdjaren speelde Milan voor Columbia, maakte voor één jaar de overstap naar FC Twente en koos daarna voor csv Apeldoorn. "Ik wilde er alles aan doen om betaald voetbal te halen dus heb ik bewust gekozen door op een hoger niveau te gaan voetballen bij csv Apeldoorn." Een belangrijke stap zoals later bleek want na twee jaar bij onze club kwam hij in beeld bij GAE. Toen hij elf jaar was maakte hij de overstap naar de club uit Deventer.

  Zijn leven staat volledig in het teken van voetbal. Hoewel hij de opleiding 'sport en bewegen' heeft afgerond begint hij 's morgens in de zaak van zijn vader. "Mijn vader heeft een zaak in brandbeveiliginginstallaties. Ik werk op kantoor en tegen 12.30 uur ga ik naar huis en bereid ik mij voor op de training bij GA Eagles. We trainen vijf keer per week van 14.30 tot 16.45 uur. Op zaterdagen spelen we onze competitiewedstrijden."  "Ik speel altijd al in de spits. Ik ben een harde werker en ‘sleurder’ en speel de hele wedstrijd voluit. Vorig jaar werd kreeg ik een telefoontje dat ik mijn debuut mocht maken in de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Ik zat als reservespits op de bank in de thuiswedstrijd van GAE tegen FC Groningen. Een beladen wedstrijd die eindigde in een gelijkspel waardoor FC Groningen degradeerde."

  Ik zag jullie afgelopen zaterdag spelen tegen Feyenoord, wat mij opviel was de hoge spelintensiteit. "Klopt, daar wordt niet specifiek op getraind, maar dit ontstaat vanzelf want iedereen wil zich bewijzen. Er is geen tijd om de bal aan te nemen en dan nog eens rond te kijken waar de bal naartoe moet, de tegenstander zit er natuurlijk bovenop. Dus je moet je keuzes al voor die tijd gemaakt hebben", aldus Milan.

  Milan vindt het een goede zaak dat de club contact houdt met spelers die vanuit csv Apeldoorn doorstromen naar een betaald voetbalorganisatie. "Ik weet dat jullie op die manier ook het contact met Bruno (van den Dungen - red.) tot stand hebben gebracht. Ik stel dit ook erg op prijs." Tenslotte wordt nog even de hand geschud met John Burghout en wordt Milan uitgenodigd voor de thuiswedstrijd tegen De Bataven, waar hij zaterdag aandachtig toeschouwer was en csv Apeldoorn met 3-1 zag winnen.

  Milan, we wensen je veel succes bij GAE en wij blijven je volgen.

  Tekst: Wendy Dekker
  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren