• csv Apeldoorn O23-1 moest zaterdag aantreden in en tegen de beloften van cupfighter Spakenburg. De laatste weken is het steeds een grote puzzel om een volwaardige selectie voor de zaterdag op de been te krijgen door veel afwezigen bij het eerste elftal en O23 door onder andere blessures en vakanties.

Hierdoor zijn we met een te smalle selectie afgereisd naar Spakenburg en vlak voor vertrek kregen we ook nog een afmelding van een basisspeler die zich ziek afmeldde. Door deze late afmelding moest trainer Kars Deutekom de basisopstelling aanpassen en moest het strijdplan gewijzigd worden.

Om klokslag 12.15 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd en begon Spakenburg in een hoog tempo ons onder druk te zetten. We kregen geen seconde de tijd om in ons spel te komen en stonden constant onder druk en de spelers van Spakenburg wisselde veel van positie en daar hadden we erg veel moeite mee.

In de tiende minuut combineerde Spakenburg snel door het midden en stond ons nieuwe centrum niet goed en daar profiteerde Spakenburg van door de 1-0 te noteren. De O23 deed in de zeventiende minuut wat terug. Door goed doorzetten van Amrish behield hij de bal op het middenveld en hij speelde Volkan aan. Volkan kwam naar binnen en schoot de 1-1 binnen. Door keihard te werken en in de organisatie te blijven spelen was de ruststand 1-1.

Aan het wedstrijdbeeld veranderde niet veel in de tweede helft. Spakenburg bleef de druk erop houden en kwamen steeds gevaarlijk door, maar de O23-1 kwam er in de vijftigste minuut gevaarlijk uit. Vanaf twintig meter schoot Timo de bal rakelings over het doel.

In de 64e minuut kwam de O23 achter door een goede actie van de rechtsbuiten van Spakenburg. Hij kwam naar binnen en zette de spits vrij voor het doel, die de 2-1 maakte. De uitblinker bij de O23 was onze keeper Nick die goede reddingen verrichte en ons in de wedstrijd hield.

In de 83e en 85e minuut had de O23-1 nog twee gevaarlijke corners en dat zorgde nog wel voor wat onrust, maar helaas zonder resultaat. In de negentigste minuut besliste Spakenburg de wedstrijd door de eindstand van 3-1 te noteren. Spakenburg profiteerde van slordig balverlies in de opbouw. Daar hadden ze wel een rebound voor nodig want Nick pareerde in eerste instantie het schot.

Door deze nederlaag komen alle ploegen dicht bij elkaar te staan en staan we nu op de derde plek. De eerstvolgende wedstrijd van de O23 is op zaterdag 11 maart. Dan spelen we uit tegen de koploper Houten O23-1.

Opstelling CSV O23: Nick Hofman, Thimo van Lier, Justin Jansen, Guido Dijkgraaf (78. Niek van Rijn), Ard van Erk, Amrish Lachman, Timo Calot, Milo Oosterhof, Ahman El Hor, Timber van Tongeren (72. Jan Ochieng), Volkan Kemence
    Gele kaarten: Milo Oosterhof

Tekst: Henk Calot