• csv Apeldoorn heeft in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft verdienstelijk gelijkgespeeld tegen derdedivisionist Excelsior '31: 2-2. Op een kletsnat Orderbos gebruikten beide trainers bijna alle selectiespelers. csv Apeldoorn-trainer Jan Kromkamp bracht zelfs twee verschillende elftallen in het veld.

  In de eerste helft verschaften de Rijssenaren zich langzaam een overwicht. Echt gevaarlijk werd het nauwelijks. Schoten van afstand gingen naast of werden een eenvoudige prooi voor Dean Bredewolt. Een handvol corners leverde evenmin het gewenste resultaat. De Orderbosbewoners werden slechts een keer gevaarlijk. Een kopbal van Cedric Bultman ging maar net over het doel. Toch kwam Excelsior aan de leiding. Carlos Tomas da Silva was in de 41e minuut de maker: 0-1.

  In de tweede doorgang trok csv Apeldoorn het initiatief naar zich toe. Het tempo ging omhoog en er kwamen kansen en mogelijkheden. Nigel Michels vond na een fraaie actie van Fedde Timmer slechts de paal. Even later was Delano Grootenhuis dicht bij de gelijkmaker toen zijn schot van grote afstand de ver voor zijn doel staande Excelsior-doelman bijna verraste. In de 56e minuut viel de terechte gelijkmaker. Nigel Michels schatte een voorzet van rechts naar waarde: 1-1.

  De Apeldoorners kwamen in de 74e minuut zelfs aan de leiding. Rik Vlutters scoorde met het hoofd: 2-1. Excelsior ging na het doelpunt op zoek naar de gelijkmaker en in de 85e minuut dook Simon Seppenwoolde in een gapend gat in het hart van de rood-gele defensie. Dat betekende 2-2. Seppenwoolde deed daar mee recht aan het beeld van de wedstrijd.

  Aanstaande zaterdag sluit csv Apeldoorn de oefenperiode in eigen huis af met een wedstrijd tegen WHC uit Wezep. De aftrap is om 14.30 uur.

  Rob Diderik maakte na een afwezigheid van vierenhalf seizoen zijn rentree op het Orderbos.

  csv Apeldoorn - Excelsior ’31 2-2 (0-1)
  Scoreverloop: 41. Carlos Tomas da Silva 0-1, 56. Nigel Michels 1-1, 74. Rik Vlutters 2-1, 84. Simon Seppenwoolde 2-2

  Scheidsrechter: dhr. J. Besselsen
  Gele kaarten: 71. Jasper Veltkamp, 78. Jayden Sapulete (Excelsior '31)

  Opstelling csv Apeldoorn: Dean Bredewolt (46. Daniël Krosse), Noah Tuasela (46. Jeremy Jonker), Cedric Bultman (46. Rik Vlutters), Tijmen Luttikholt (46. Ruben Katerberg), Rob Diderik (46. Levi Tuasela), Jelle Macaré (46. Yorik Meijer), Jasper Verstraten (46. Delano Grootenhuis), Sem Oerlemans, Didier Martel, Cem Köse (46. Nigel Michels), Pook Descendre (46. Fedde Timmer)

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto’s: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV | Henk-Jan van Beek