• csv Apeldoorn is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om de eerste periodetitel in de eerste klasse G te pakken. Door een 1-1 gelijkspel tegen DTS Ede verzekerde SDC Putten zich van nacompetitievoetbal.

  Het begin van het aantrekkelijke duel was voor de Edenaren, maar langzaam maar zeker trokken de mannen van Jan Kromkamp het initiatief naar zich toe. Zo rond het half uur was er een open kans voor Bruno van den Dungen. Zijn schot werd door DTS Ede-doelman Robin Franken onschadelijk gemaakt. Even daarvoor had de uitblinkende Van den Dungen al met een strak afstandsschot de kwaliteiten van de doelman op de proef gesteld.

  De grootste mogelijkheid van DTS Ede deed zich voor rond de veertigste minuut. Bij een scrimmage in het vijfmetergebied kon slechts met moeite een doelpunt worden voorkomen. Toch zou csv Apeldoorn aan de leiding komen. Jan Kromkamp over dat doelpunt: "Goed doordekken van Pieter zorgde ervoor dat Ilias aan de bal kwam, die zag op het juiste moment Cem vrijstaan. Een goede goal die op dat moment zeker verdiend was. We speelden goed, zochten goed de vrije man en kregen kansen."


  Cem Köse maakt zijn honderdste doelpunt in zijn carrière.

  De tweede helft zou een wat ander beeld geven. DTS Ede verzamelde alle krachten en zocht ijverig naar de gelijkmaker. Vooral het eerste kwartier was van Apeldoornse zijde slordig en bij tijd en wijle chaotisch. De Edenaren hadden veel balbezit en waren vaak op de door csv Apeldoorn verdedigde helft te vinden, maar echt uitgespeelde kansen leverde dat allemaal niet op. Toch zou het gelijk worden. In de 85e minuut kon Damian Stiemer een inzet nog pareren, maar de afvallende bal was voor Shapoel Ali: 1-1.

  Dat was in eerste instantie een enorme teleurstelling, maar Jan Kromkamp wisselde aanvallend door Cedric Bultman als stormram in te brengen. De Orderbosbewoners gingen in de resterende tijd op zoek naar de overwinning en waren er tot tweemaal toe heel erg dichtbij. Er ontstond een situatie waarbij vier Apeldoorners er niet in slaagden een keeper en een verdediger goed uit te spelen. Zo ging een uitgelezen mogelijkheid om toch nog te winnen glansloos voorbij. Even later leek een inzet van Nigel Michels alsnog goed genoeg te zijn voor de drie punten en de periodetitel. Slechts met de grootste moeite kon een doelpunt worden voorkomen.


  Invaller Nigel Michels aan de bal.

  DTS Ede - csv Apeldoorn 1-1 (0-1)
  Scoreverloop: 43. Cem Köse 0-1, 85. Shapoul Ali 1-1

  Scheidsrechter: V.L. Barrett
  Assistent-scheidsrechters: M. Buitenhuis, N.E. Wouters van den Oudenweijer

  Opstelling DTS Ede: Robin Franken, Ko Snel, Joël van Wijk, Chiel Willems, Ahmed Lak, Hidde Eshuis, Youssef el Hammouchi, Jesse Buikema (57. Shapoul Ali), Stijn Homburg (57. Nekhomi Veldt / 88. Haikaz Vervaart), Thom Stunnenberg (57. Huib Siefkes), Frank Boers (57. Roy Talsma)
  Niet gebruikte wisselspelers: Milan Hol, Maarten van Steenbeek

  Opstelling csv Apeldoorn: Damian Stiemer, Jeremy Jonker (85. Sem Oerlemans), Pieter van der Straten (88. Cedric Bultman), Ruben Katerberg, Bruno van den Dungen, Yorik Meijer, Jelle Macaré, Ilias Yadir, Kelly Joao, Cem Köse (68. Nigel Michels), Laurence van den Enk (68. Mehdi Bouhekan)
  Niet gebruikte wisselspelers: Nick Hofman, Didier Martel, Rowan Lorist

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto’s: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV | Henk-Jan van Beek