• csv Apeldoorn heeft zaterdagmiddag op een zonovergoten Sportpark De Vinken kansloos verloren van de koploper van de vierde divisie B. Na negentig minuten staat er maar liefst een 5-0 nederlaag op het scorebord.

  Het ziet er in de eerste doorgang niet naar uit dat de score zo hoog op gaat lopen. Vooral in het eerste kwartier zijn de Orderbosbewoners met grote regelmaat op de helft van Eemdijk te vinden en wordt er verzorgd voetbal gespeeld. Helaas levert die periode amper kansen en mogelijkheden op.

  Na dat kwartiertje meldt Eemdijk zich voor het eerst voor het Apeldoornse doel en is het direct raak. Eerst wordt een inzet van Argjend Selimi fraai door Dean Bredewolt gestopt, maar krap een minuutje later is het Yannick Bouw die Eemdijk aan de leiding brengt. De Apeldoorners protesteren heftig omdat Bouw vanuit buitenspelpositie zou hebben gescoord.

  In de 33e minuut maakt Dean Bredewolt zijn enige en helaas noodlottige fout. Een ogenschijnlijk eenvoudig bal wordt door de goalie losgelaten en dan is het voor Jordie Huijgen simpel om de 2-0 aan te laten tekenen. csv Apeldoorn geeft zich niet gewonnen en plotseling zijn er een tweetal grote mogelijkheden. Eerst redt doelman Jauke Beekhuis met een katachtig reactie een inzet van Nigel Michels en vlak voor het einde van de eerste helft eindigt een afstandsschot van Rob Diderik op de kruising.


  Delano Grootenhuis wordt op de huid gezeten door twee Eemdijk-spelers.

  De tweede helft gaat het lange tijd min of meer gelijk op, maar in de 64e minuut draait Franslyn Nsingi handig bij zijn tegenstander weg en verslaat Dean Bredewolt kansloos in de verre hoek: 3-0. Het is de doodsteek voor het Apeldoornse verzet. Eemdijk loopt via opnieuw Nsingi en Bouw simpel uit naar 5-0. De groen-witten zijn zo vriendelijk om het daar bij te laten, terwijl er nog mogelijkheden genoeg zijn. In de negentigste minuut eindigt een afstandsschot van Laurence van den Enk nog op de lat en in de slotminuut is de kwistig met gele kaarten strooiende scheidsrechter Matthijs Jobse lankmoedig door Eemdijk een zuivere penalty te onthouden.

  csv Apeldoorn-trainer Jan Kromkamp: "In de eerste helft hebben we bij vlagen best wel goed gespeeld en zijn we er ook wel doorheen gekomen. In de tweede helft werd het veel slordiger en werd het allemaal minder. We begonnen meer en meer de duels te verliezen. Eemdijk heeft een goede ploeg, ze staan niet voor niets afgetekend bovenaan. Ze zijn net even sterker en krachtiger dan onze jongens en het elftal kent nauwelijks zwakke plekken. Na de 3-0 gingen bij ons de koppies hangen. Dat is best kwalijk, juist dan moet je doorgaan en de teleurstelling naast je neer leggen. Maar goed, we gaan komende week weer hard trainen en zo werken we toe naar de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen SDV Barneveld."


  Tijmen Luttikholt wint een kopduel van Franslyn Nsingi.

  Eemdijk - csv Apeldoorn 5-0 (2-0)
  Scoreverloop: 17. Yannick Bouw 1-0, 33. Jordie Huijgen 2-0, 64. Franslyn Nsingi 3-0, 69. Franslyn Nsingi 4-0, 77. Yannick Bouw 5-0

  Scheidsrechter: dhr. M. Jobse
  Assistent-scheidsrechters: dhr. D. van Velzen, dhr. T.R. Leussink
  Gele kaarten: 23. Sjohn van Gulik, 25. Yannick Bouw, 27. Franslyn Nsingi, 50. Argjend Selimi (Eemdijk), 27. Delano Grootenhuis, 56. Tijmen Luttikholt (csv Apeldoorn)

  Opstelling Eemdijk: Jauke Beekhuis, Zeger Beukers (80. Rick Blokhuis), Jordie Huijgen, Jan Pieter Hartog, Dennis Hollart (71. Justin Ruizendaal), Sjohn van Gulik, Jeffrey van den Dikkenberg, Jesper van Dalen (60. Michel Goossensen), Argjend Selimi, Yannick Bouw (80. Thomas Koelewijn), Franslyn Nsingi (80. Tim Koelewijn)
  Niet gebruikte wisselspelers: Jeroen de Harder, Willem Bout

  Opstelling csv Apeldoorn: Dean Bredewolt, Jeremy Jonker, Cedric Bultman, Tijmen Luttikholt (64. Jelle Macaré), Rob Diderik, Yorik Meijer, Delano Grootenhuis, Rik Vlutters, Didier Martel, Nigel Michels, Cem Köse (64. Laurence van den Enk)
  Niet gebruikte wisselspelers: Daniël Krosse, Noah Tuasela

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV | Henk-Jan van Beek