• Eelco Segers versterkt komend seizoen het trainersgilde binnen csv Apeldoorn. De inwoner van Deventer wordt oefenmeester van het nieuw te vormen O23, dat instroomt op divisieniveau.

    Eelco Segers (31) begon op jonge leeftijd met voetballen bij Voorwaarts Twello. Na alle selectie-elftallen te hebben doorlopen werd er een hernia geconstateerd waardoor hij zich ging focussen op het trainersvak. Na drie jaar de JO15-1 van zijn club Voorwaarts te hebben getraind, vervolgde hij zijn loopbaan bij Excelsior ’31 (twee seizoenen JO15-1 en twee seizoenen JO19-1). Vervolgens is hij bij Heino vier jaar trainer geweest van het tweede elftal. Dit seizoen heeft de pedagogisch medewerker een sabbatical ingelast.

    “Enige tijd geleden nam Jeroen Berghuis contact met mij op, die ik ken van onderlinge jeugdwedstrijden. Hij heeft de plannen uitgelegd. De nieuwe plannen spraken mij aan waardoor het contact is gelegd met de technische commissie”, vertelt de enthousiaste Segers, die in bezit is van UEFA B. “Er waait een nieuwe wind bij csv Apeldoorn. Je merkt aan alles dat de club met iets nieuws bezig is. Iedereen staat achter het plan waardoor er een gezamenlijk doel wordt nagestreefd. Ik wil graag mijn steentje bijdragen om het jeugdplan te verbeteren.”

    Segers typeert zichzelf als een rustige trainer langs het veld. “Ik druk met name mijn stempel rondom trainingsmomenten. Ik probeer spelers met trainingsvormen en coaching te beïnvloeden. Daarnaast kan ik als mensen-mens goed met spelers omgaan en hen begeleiden. Ik hoop natuurlijk veel spelers de laatste stap te kunnen laten zetten naar het vlaggenschip. Ik kijk ernaar uit om te beginnen en de club te leren kennen.”