• De actieve businessclub van csv Apeldoorn was er donderdagavond 10 maart in geslaagd de voormalig directeur van het bergingsbedrijf Mammoet Frans van Seumeren uit te nodigen. Van Seumeren, die na zijn actieve loopbaan in 2008 eigenaar werd van FC Utrecht, wist de ruim honderd gasten meer dan een uur lang te boeien met interessante verhalen. De berging van de Russische onderzeeër de Koersk en zijn start bij FC Utrecht kwamen uitgebreid aan bod. Interviewer Jeroen Pol bewaakte de chronologische volgorde van het gesprek.

    Van Seumeren schilderde uitgebreid de berging van de Russische onderzeeër in de Barentszzee. Na moeizame en tijdrovende onderhandelingen lukte het uiteindelijk de klus te klaren. Het leverde Van Seumeren een hoge Russische, door premier Poetin uitgereikte, onderscheiding op.    Vanzelfsprekend kwam zijn moeilijke start bij FC Utrecht voorbij en de bekernederlaag tegen Spakenburg bleef ook niet onbesproken. "Daar ben ik twee dagen goed ziek van geweest", verzuchtte Van Seumeren.

    Al met al een meer dan geslaagde avond. Het bleef nog lang gezellig in de kantine en onder het genot van het traditionele 'hapje en drankje' werd er alweer vooruitgekeken naar de volgende activiteit, het voetbalweekend op 18 en 19 maart in Dortmund. 

    Klik hier voor alle foto's van Wout van Zoeren.

    Tekst: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman