• We zijn bijna aangekomen aan het einde van een bijzonder en sportief gezien vervelend jaar. Een groot gedeelte is namelijk bepaald door het coronavirus. Een pandemie met een omvang die wij nog niet eerder hebben meegemaakt en diepe sporen in de samenleving achterlaat. In maart van dit jaar kwamen we allemaal in een lockdown terecht waarbij we veel beperkende maatregelen voorgeschoteld kregen. Ook voetballen was in die periode niet mogelijk. Het leek in de zomerperiode even de goede kant op te gaan, maar in het najaar namen de besmettingen weer dramatisch toe, waardoor de tweede lockdown volgde. Kortom een jaar wat sportief gezien absoluut geen hoogtepunt is en ook de sociale cohesie tussen onze leden is zeer beperkt. Iets wat wij allemaal enorm missen.

  Toch is het ondanks al deze beperkingen goed om vooruit te kijken en dan blijkt wel dat de betrokkenheid van onze leden nog steeds erg groot is. Er gebeurt namelijk veel achter de schermen en is het goed om jullie mee te nemen in een aantal ontwikkelingen.

  Ten eerste ziet onze kantine er weer prachtig uit. Dit door het vele werk van onze vrijwilligers. Ook goed om te vermelden is dat er vele vrijwilligers staan te popelen om, wanneer het weer kan, iedereen te voorzien van een natje en droogje. We hopen op korte termijn weer te mogen genieten van een volle kantine. Tot die tijd gaan veel activiteiten online, zoals de ledenvergadering en de KerstBingo. Veel mensen hebben meegedaan en het csv Apeldoorn-gevoel ervaren, maar dan in de huiskamer. Helaas kan de nieuwjaarsreceptie op 2 januari niet plaatsvinden. Hiervoor wordt later in het jaar een vervangende activiteit georganiseerd. Ook de afscheidswedstrijd van Wim Tamboer en Steven van Es, die voorafgaand gespeeld zou worden, is uitgesteld.

  Daarnaast zijn wij al nadrukkelijk bezig met ons tot op heden ongeslagen vlaggenschip. U heeft onder andere kunnen lezen dat het contract met onze hoofdtrainer Jan Kromkamp met twee jaar is verlengd. Wij hebben erg veel vertrouwen in Jan en delen de doelstelling met hem om door te groeien tot een stabiele hoofdklasser. Hier past ook de samenstelling van de technische staf in en we zijn blij dat ook onze keeperstrainer Eric Huigen heeft besloten de komende jaren op het Orderbos actief te zijn. De aanstelling van onze assistent-trainer Jan Michels zou perfect in dit plaatje passen en wij hopen ook hem in januari aan ons te kunnen binden. Dit alles binnen de financiƫle mogelijkheden die wij hebben.

  Bovendien hebben wij uitgesproken dat onze jeugd de kweekvijver moet gaan worden voor ons eerste elftal. Dat betekent dat ook hier veel aandacht voor moet zijn. Trots zijn wij dan ook dat Paul de Bruin onze nieuwe Hoofd Jeugdopleiding is en samen met onze jeugdtrainers is hij aan het werk met een geheel nieuw jeugdplan wat momenteel in de steigers wordt gezet. Heel mooi is te zien dat er veel input vanuit de trainers komt en dit grotendeels overgenomen wordt in het jeugdplan.

  Uiteraard wordt onze ongeselecteerde jeugd zeker niet vergeten omdat wij heel goed beseffen dat de breedte van onze vereniging de kracht, maar ook het doel is van onze vereniging. Wij beseffen goed dat daar stappen in gemaakt moeten worden. Vanuit onze kant zullen wij er alles aan doen om de voetbalsport in zijn volledige breedte zo goed mogelijk te kunnen faciliteren.

  De eerste gesprekken zijn gevoerd om te kijken naar een soort masterplan. Een plan wat facilitair de koers moet aangeven voor de komende 25 jaar. Waar staan wij nu en waar moeten wij heen om de voetbalsport in de volle breedte te kunnen faciliteren binnen onze vereniging.

  Wij zullen ons sportpark ook zo spoedig mogelijk weer openen voor onze leden zodat sporten in de buitenlucht weer mogelijk is. Dit alles doen wij vanuit de motivatie dat de club van ons allemaal is en dat dit een vereniging moet zijn waar een ieder zich thuis voelt, ongeacht zijn afkomst of zijn geaardheid.

  Alhoewel wij nog niet aan het einde zijn van deze pandemie ben ik ervan overtuigd dat er licht is aan het einde van de tunnel. Iets wat het kerstfeest ons nadrukkelijk meegeeft, een nieuw leven, een nieuw begin.

  Het bestuur wenst alle leden, supporters, sponsoren en andere relaties hele fijne kerstdagen en een fantastisch en gezond 2021 toe. Een jaar waarin wij ons 75-jarig jubileum gaan vieren! Hier kijken we allemaal erg naar uit!

  Met een hartelijke groet namens het bestuur,

  Jan Veeneman, voorzitter csv Apeldoorn