• Voor aanvang van de allerlaatste speeldag in de zaterdag eerste klasse D waren zowel de kampioensrace als de strijd tegen degradatie nog niet beslecht. Hierden wist dat het moest winnen om rechtstreekse degradatie te voorkomen en csv Apeldoorn kon zich met een gelijkspel of overwinning kronen tot kampioen.

  De Apeldoornse supporters waren met velen naar Hierden afgereisd en ook de thuisploeg kon rekenen op veel steun van de fanatieke aanhang. Toen de kruitdampen waren opgetrokken na een sfeervolle entree van de spelers en arbitrage, ontstond er een boeiend voetbalduel.

  Hierden begon fel en aanvallend en van zenuwen leek geen sprake, daar waar de rood-gelen wat meer moeite hadden om in de wedstrijd te komen. Met name Dani van Dijk zette de Apeldoornse defensie flink aan het werk. Zo bereikte een strakke voorzet bijna de inlopende Rick Boersma. Dean Bredewolt was goed bij de les en voorkwam erger. En ook Cedric Bultman wist een gevaarlijk moment ternauwernood onschadelijk te maken. Het enige wapenfeit wat daar tegenover stond was een schot van Fedde Timmer, dat een metertje naast het doel ging.


  De vele supporters uit Apeldoorn delen mee in de vreugde na een doelpunt van Patrick Maneschijn.

  csv Apeldoorn kroop daarna wat meer uit de schulp. Na dik twintig minuten spelen kwamen er twee opgelegde kansen op rij voor csv Apeldoorn, maar doelman Grootkarzijn hield zijn doel schoon. Tien minuten voor rust was het alsnog raak en scoorde Patrick Maneschijn de 0-1, wat leidde tot een grote vreugde-uitbarsting op de Apeldoornse bank en langs de kant. In de blessuretijd van de eerste helft was er een knappe redding van Dean Bredewolt bij een vrije trap vanaf de rand zestien. De daaropvolgende Apeldoornse tegenstoot werd loepzuiver uitgespeeld door csv Apeldoorn en betekende de tweede goal van Maneschijn. Ruststand 0-2.

  Er leek weinig aan de hand voor csv Apeldoorn en met een poging van Maneschijn via doelman Grootkarzijn en de paal, was het duidelijk dat csv Apeldoorn op zoek ging naar meer. Na een dubbele wissel van Hierden en vers bloed in de ploeg, was er ineens een prachtige afstandsknal van Hierden-captain Dominique Denzel. De bal vloog over Bredewolt en de 1-2 was een feit. De spanning was weer volledig terug. Een een-op-een situatie voor Laurence van den Enk werd kort daarna door doelman Grootkarzijn gepakt en even later vloog een kopbal van Dominique Denzel maar net over het Apeldoornse doel.


  De openingstreffer van Patrick Maneschijn zorgt voor grote blijdschap aan Apeldoornse kant.

  Hierden gebruikte ook de resterende drie wissels om iets te forceren, maar het mocht niet baten. Nadat eerst Lars Huber een inzet gekeerd zag worden door de doelman, lukte het invaller Nathan Greven wel om de bevrijdende 1-3 aan te tekenen. In de 86ste minuut werd zowel de titelrace als de degradatiestrijd definitief beslist.

  Na het laatst fluitsignaal treurde Hierden om de degradatie en barstte aan Apeldoornse kant een enorm feest los, dat tot laat in de avond voortduurde. csv Apeldoorn is kampioen van de eerste klasse D en mag zich opmaken voor een rentree in de hoofdklasse!


  csv Apeldoorn viert het kampioenschap en mag volgend jaar aantreden in de hoofdklasse.
   

  Hierden - csv Apeldoorn 1-3 (0-2)
  Scoreverloop: 35. Patrick Maneschijn 0-1, 45+1. Patrick Maneschijn 0-2, 56. Dominique Denzel 1-2, 86. Nathan Greven 1-3

  Scheidsrechter: dhr. S. Oosterkamp
  Assistent-scheidsrechters: dhr. F. Smit en dhr. H. Maat
  Gele kaarten: 45+1. Noah Tuasela (csv Apeldoorn), 65. Sander Nieuwhof (Hierden)

  Opstelling Hierden: Nick Grootkarzijn, Casper Krop, Ewout Mulder, Sander Nieuwhof (77. Andrew Schaftenaar), Jan Jurrien Hop, Wesley de Klein, Naoufal Boutachkourt (71. Yvo Nieuwenhuizen), Dominique Denzel, Rick Boersma (71. Martijn Ruiter), Maikel Vermeulen (53. Stefan Jansen), Dani van Dijk (53. Jeroen Spoelstra)
  Niet gebruikte wisselspelers: Mustafa Kalkan, Niels Doornhof

  Opstelling csv Apeldoorn: Dean Bredewolt, Noah Tuasela, Sem Oerlemans, Cedric Bultman, Levi Tuasela, Yorik Meijer (85. Job Pothof), Delano Grootenhuis, Lars Huber, Laurence van den Enk (73. Nathan Greven), Fedde Timmer (90+1. Nigel Michels), Patrick Maneschijn 
  Niet gebruikte wisselspelers: Daniël Krosse, Tijmen Luttikholt, Hidde Eshuis, Fedde Dibbink

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Denise Veeneman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto's wedstrijd: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Foto's huldiging: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV
    Camera: Eric Spijker, Jeroen Pol, Rick Debets
    Interviews: Jeroen Pol
    Montage: Henk-Jan van Beek


  Bij terugkomst in Apeldoorn werd de spelersbus groots onthaalt door de rood-gele supporters.


  De rood-gele supporters juichen hun helden op het balkon toe.


  Spelers en staf werden feestelijk gehuldigd op het balkon.


  Het feest op Sportpark Orderbos duurde voort tot in de late uurtjes.