• De met veel belangstelling en publiciteit tegemoet geziene strijd tussen de nummers een en twee van de eerste klasse G eindigde in een verdiende, maar enigszins geflatteerde 3-0 overwinning voor de Orderbosbewoners. Vooral in de eerste helft liet de koploper uit Putten zich nauwelijks zien en waren de mannen van Jan Kromkamp de bovenliggende partij.

  De 1-0 voorsprong deed volledig recht aan het krachtsverschil en de lat boven SDC Putten-doelman Thodorie Velanas voorkwam zelfs erger. Nadat ‘Man of the Match’ Ilias Yader in de 23e minuut, zoals gezegd, de kwaliteit van het aluminium al had getest, was even later zijn als voorzet bedoeld schot te machtig voor Velanas. Met een fraaie boog verdween de bal in het net: 1-0. csv Apeldoorn hield het initiatief en er kwamen kleine kansjes en mogelijkheden. Een doelpunt van Kelly Joao werd nog afgekeurd.  In de tweede helft zagen de bijna 800 toeschouwers een ander en meer aanvallend SDC Putten. csv Apeldoorn moest terug, maar bleef relatief eenvoudig overeind en als het dan echt gevaarlijk werd was er zoals altijd Damian Stiemer die er met goed keeperswerk voor zorgde dat de nul op het scorebord bleef. In de counter bleven de rood-gelen gevaarlijk en Jeremy Jonker was in de 63e minuut dicht bij een treffer. Diep in blessuretijd bleek een afstandsschot van Didier Martel een te grote opgave voor Velanas en amper drie minuten later zorgde een bijzonder snel en goed uitgevoerde counter, via Laurence van den Enk en Kelly Joao, dat de geflatteerde eindstand op het wedstrijdformulier gezet kon worden: 3-0.

  Jeremy Jonker: "Ik vond het best wel een moeilijk wedstrijd. We hadden niet steeds de grip. We waren wel effectief. Het was eigenlijk geen '3-0 wedstrijd'. De uitstekende redding van Damian was heel belangrijk."

  Jan Kromkamp: "Na een goede eerste helft was de tweede net even wat minder. De overwinning was verdiend maar, ik zeg het wel vaker, we zijn er nog niet. Het gaat nu erg goed, maar er wachten ons nog zeven lastige wedstrijden en dan zullen we er opnieuw weer moeten staan."  csv Apeldoorn - SDC Putten 3-0 (1-0)
  Scoreverloop: 25. Ilias Yadir 1-0, 90+1. Didier Martel 2-0, 90+7. Kelly Joao 3-0

  Scheidsrechter: dhr. E.J.T. Stienezen
  Assistent-scheidsrechters: dhr. T. van Brink, dhr. K.A.J. Lendering
  Gele kaarten: 76. Quinten Jony, 83. Vincent ter Burg, 89. Kwadjo Boateng (SDC Putten), 80. Didier Martel (csv Apeldoorn)
  Rode kaart: 90+3. Noevel Kasmi (SDC Putten)

  Opstelling csv Apeldoorn: Damian Stiemer, Jeremy Jonker, Pieter van der Straten, Cedric Bultman (46. Rob Diderik), Ruben Katerberg, Yorik Meijer, Jelle Macaré, Ilias Yadir (73. Rik Vlutters), Mehdi Bouhekan (56. Didier Martel), Cem Köse (89. Laurence van den Enk), Kelly Joao
  Niet gebruikte wisselspelers: Nick Hofman, Sem Oerlemans, Timo Calot

  Opstelling SDC Putten: Thodorie Velanas, Mark Bouwman, Rob Buter, Vincent ter Burg, Saber Charif, Ryannique Inge (39. Jesse Schuin), Lars Dekker (74. Josh van Lier), Roelf Oosterhoff (54. Noevel Kasmi), Ricky Hansen, Rick van den Brink, Quinten Jony
  Niet gebruikte wisselspelers: Bart de Graaf, Daan Wierenga, Ramon van de Koot

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto’s: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV | Henk-Jan van Beek