• csv Apeldoorn heeft in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft het laatste oefenduel tegen eersteklasser WHC uit Wezep verdiend met 2-1 gewonnen. Op een meer dan kletsnat Sportpark Orderbos waren de mannen van Jan Kromkamp gedurende grote delen van het duel de bovenliggende partij.

  WHC kwam in de dertiende minuut aan de leiding. De goed leidende scheidsrechter Ronald de Roo bestrafte een ongelukkige handsbal in de zestien met de daarbij behorende straf: penalty. Stef van Oene faalde niet van elf meter: 0-1. csv Apeldoorn trok het initiatief na het doelpunt naar zich toe en in de 22e minuut eindigde een vlot lopende aanval bij Fedde Timmer. Timmer bekroonde zijn goede optreden door de bal met een fraaie boog in de verste hoek achter Leon ter Wielen te schieten: 1-1.

  Trainer Jan Kromkamp was zeer tevreden over het vertoonde spel in de eerste helft. "Ik vond dat we het erg goed deden. We wilden creëren en waren goed bezig. We hadden oog voor elkaar en hadden bijna de volledige controle."


  Nigel Michels in balbezit.

  In de tweede doorgang werd het wel wat rommeliger maar zeker niet minder aantrekkelijk. Fedde Timmer schoot uit de draai maar net naast. Delano Grootenhuis bediende tot tweemaal toe Rik Vlutters, die iets te gehaast maar net miste. Rond de 75e minuut waren de Wezepenaren dicht bij een doelpunt. Belan Zend en Nathan Duin zagen schoten over het doel gaan of werden gestopt door Dean Bredewolt.

  csv Apeldoorn bleef op zoek naar de overwinning en in de slotminuut was het Cedric Bultman die zich matchwinner mocht noemen. Zijn strakke, lage inzet was te veel voor Ter Wielen en zorgde ervoor dat de Orderbosbewoners de oefencampagne met een overwinning konden afsluiten.

  Aanstaande zaterdag 21 januari wordt de competitie in de vierde divisie B hervat. SC Genemuiden is die middag, om 15.00 uur op het Orderbos, de tegenstander.


  Oud-csv Apeldoorner Sander Krijns wordt op de huid gezeten door Noah Tuasela.

  csv Apeldoorn - WHC 2-1 (1-1)
  Scoreverloop: 13. Stef van Oene 0-1 (strafschop), 22. Fedde Timmer 1-1, 90. Cedric Bultman 2-1

  Scheidsrechter: dhr. R. de Roo

  Opstelling csv Apeldoorn: Dean Bredewolt, Noah Tuasela (64. Jelle Macaré), Cedric Bultman, Tijmen Luttikholt (64. Levi Tuasela), Rob Diderik, Yorik Meijer (64. Jasper Verstraten), Delano Grootenhuis, Rik Vlutters, Didier Martel, Nigel Michels (64. Cem Köse), Fedde Timmer (64. Laurence van den Enk)
  Niet gebruikte wisselspeler: Daniël Krosse

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV | Henk-Jan van Beek