• csv Apeldoorn wint met ruime cijfers van Voorwaarts Twello

  1 sep 2021
 • csv Apeldoorn heeft dinsdagavond een ruime oefenzege geboekt op zondageersteklasser Voorwaarts Twello. Het werd op Sportpark De Laene 2-6 voor de rood-gelen. In de eerste helft waren Lars Huber en Laurence van den Enk trefzeker. Na rust namen nogmaals Lars Huber (twee), Patrick Maneschijn en Fedde Timmer de goals voor hun rekening.

  In de 32e minuut was het Huber die de score opende. De middenvelder mocht, nadat er op hem een overtreding werd begaan, aanleggen vanaf de strafschopstip en faalde niet. Drie minuten later vergrootte Laurence van den Enk de marge met een heerlijk schot in de linkerbovenhoek na een uitstekende assist van Job Pothof. Pothof was na een half uur in de ploeg gekomen voor de geblesseerd geraakte Yorik Meijer.

  Na rust deed de thuisploeg iets terug via Luuk Grieving, maar csv Apeldoorn gooide na een uur spelen de wedstrijd in het slot. Lars Huber benutte wederom een strafschop nadat hij werd aangetikt in de zestien en diezelfde Huber rondde twee minuten later kalm af nadat de Apeldoorners de bal goed veroverden van de ploeg uit Twello. Even daarna maakte Sem Oerlemans uit de O23 zijn officieuze debuut in het vlaggenschip.  In het laatste kwartier vielen nog drie doelpunten, waardoor de supporters van csv Apeldoorn wederom een doelpuntrijk duel zagen van hun ploeg. Eerst was het Marcus van Geelen die een vrije trap van Diego Pais achter doelman Dean Bredewolt kopte. Vervolgens rondde Patrick Maneschijn een snelle aanval af en bepaalde Fedde Timmer met een hard schot in de korte hoek de eindstand op 2-6.

  Aanstaande zaterdag staat het eerste officiële duel op het programma. De ploeg van Jan Kromkamp gaat dan op bezoek bij Quick 1888 in Nijmegen. De wedstrijd tegen de zondagtweedeklasser begint om 17.00 uur. 

  Voorwaarts Twello - csv Apeldoorn 2-6 (0-2)
  Scoreverloop: 32. Lars Huber 0-1 (strafschop), 35. Laurence van den Enk 0-2, 53. Luuk Grieving 1-2, 60. Lars Huber 1-3 (strafschop), 62. Lars Huber 1-4, 76. Marcus van Geelen 2-4, 77. Patrick Maneschijn 2-5, 90. Fedde Timmer 2-6

  Opstelling csv Apeldoorn: Dean Bredewolt, Noah Tuasela, Cedric Bultman, Hidde Eshuis (70. Sem Oerlemans), Levi Tuasela, Yorik Meijer (30. Job Pothof), Lars Huber (70. Laurence van den Enk), Delano Grootenhuis, Laurence van den Enk (46. Patrick Maneschijn), Cali Daniel (46. Fedde Timmer), Nigel Michels (46. Nathan Greven)

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV | Henk-Jan van Beek