• csv Apeldoorn wint verdiend maar moeizaam van AGOVV

  16 jul 2021
 • csv Apeldoorn en AGOVV speelden donderdagavond, zo op het oog, een doodnormale oefenwedstrijd. Tegen het einde van de door corona behoorlijk op z’n kopgezette en zelfs afgebroken competitie is het altijd lekker om het verloren wedstrijdritme enigszins terug te vinden. Wat dat betreft niets bijzonders dus.

  Het feit dat er maar liefst zeven spelers in de selectie van AGOVV terug te vinden zijn met een csv Apeldoorn verleden maakte deze wedstrijd net even interessanter. De Blauwen lijken te gaan profiteren van de komst van onder andere Jesse Hartgers, Steven van Es, Patrick Jansen en Jesse Perdon.

  In het seizoen 2008–2009 gebeurde het omgekeerde. Ondermeer Jaap de Brouwer, Steven van Es en Marc Hoekstra maakten de overstap van ‘Berg en Bos’ naar het ‘Orderbos’ en werkten zo mee aan de opmars van CSV van de eerste klasse naar de topklasse.

  AGOVV kende in het begin van het duel haar beste periode. Maar langzamerhand trokken de rood-gelen het initiatief naar zich toe, dat leidde in de 24e minuut tot de openingstreffer. Een fraaie voorzet van Levi Tuasela vond het hoofd van Cali Daniel en doelman Patrick Jansen was kansloos. Even later miste Noah Tuasela een open kans en trof Lars Huber, na een fraaie solo, slechts de paal. Op slag van rust was het opnieuw Cali Daniel die een voorzet tot doelpunt promoveerde. Dit keer was de aangever Patrick Maneschijn: 0-2.

  Cedric Bultman in duel met Lars Hoekman.

  Met maar liefst acht wissels begon Apeldoorn aan de tweede doorgang. Het overwicht van de Orderbosbewoners werd groter en groter. Ook al omdat AGOVV het conditioneel nauwelijks nog kon bij benen. Apeldoorn viel voortdurend aan en kansen kwamen er ook, genoeg zelfs, maar gescoord werd er niet meer. AGOVV deed dat wel en kreeg daar overduidelijk de hulp van doelman Dean Bredewolt bij. Hij liet een ogenschijnlijk simpele inzet door zijn handen glippen: 1-2.

  csv Apeldoorn-aanvaller Fedde Timmer: "Het is best leuk om tegen jongens te spelen die vorig jaar nog bij ons speelden. Tijdens dode spelmomenten sta je soms wel even met elkaar te praten. Maar tijdens het spel merk je er niet zoveel van. Wel jammer dat ik gepoort werd, ik dacht door Steven."

  AGOVV-speler Jesse Hartgers zat er na de wedstrijd wel een beetje doorheen. "We dachten dat we weggetikt zouden worden, maar dat viel best wel mee. Vooral in het begin hebben we leuk meegedaan. Tegen een goed voetballend csv Apeldoorn hebben we lang stand kunnen houden. Conditioneel was het zwaar omdat we nog maar weinig traingsuren in de benen hebben. Ik heb het hier, na een mislukt jaar in Scherpenzeel, goed naar mijn zin. Ik heb voor AGOVV gekozen omdat ik de meeste spelers ken en het is dicht bij huis. Ik kon nog wel ergens anders voetballen met veel betere voorwaarden, maar ik heb één keer voor het geld gekozen en dat is mislukt zoals ik al zei en dat doe ik niet weer!

  Cali Daniel kopt de 0-1 binnen.

  AGOVV - csv Apeldoorn 1-2 (0-2)
  Scoreverloop: 24. Cali Daniel 0-1, 45+1. Cali Daniel 0-2, 80. Marco Bosz 1-2

  Opstelling csv Apeldoorn: Daniël Krosse (46. Dean Bredewolt), Brian Karman (46. Dario Tanda), Fedde Dibbink, Cedric Bultman (46. Hidde Eshuis), Levi Tuasela, Job Pothof (46. Yorik Meijer), Lars Huber, Noah Tuasela (46. Delano Grootenhuis), Nathan Greven (46. Laurence van den Enk), Cali Daniel (46. Nigel Michels), Patrick Maneschijn (46. Fedde Timmer)

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV
    Camera: Eric Spijker
    Montage: Henk-Jan van Beek