• csv Apeldoorn wint boeiend duel van SVZW

  1 mei 2022
 • De wedstrijd tussen csv Apeldoorn en het Wierdense Zwaluwen was misschien wel de beste wedstrijd die de rood-gelen dit seizoen op de (kunst)grasmat hebben gelegd. De Orderbosbewoners troffen in SVZW een tegenstander die wilde voetballen en niet naar het Orderbos was gekomen om alleen maar te verdedigen en CSV het voetbal onmogelijk te maken. Dat zorgde ervoor dat het publiek de grote winnaar werd.

  In het eerste kwartier van het aantrekkelijke en open duel ging het gelijk op. SVZW was in de achttiende minuut dicht bij de openingstreffer, maar Luuk Geelen zag zijn inzet door Dean Bredewolt gekeerd. Yorik Meijer was enkele minuten later dicht bij een doelpunt, maar SVZW-goalie Julian Bakker voorkwam erger. csv Apeldoorn greep langzaam maar zeker het initiatief. In de 35e minuut was Bakker al gepasseerd, maar de doelman werd gered door een verdediger.

  In de 41e minuut was het wel raak. Yorik Meijer zag Noah Tuasela vertrekken over de rechtervleugel, die zag op zijn beurt weer dat Fedde Timmer vrij stond. Timmer, die de laatste tijd een patent heeft op fraaie doelpunten, verschalkte Bakker met een gericht schot: 1-0. In de 44e minuut voorkwam csv Apeldoorn-doelman Dean Bredewolt met een fantastische redding, op een kopbal van Bas ter Hogt, dat De Zwaluwen op gelijke hoogte kwamen. Dat had zomaar een keerpunt in de wedstrijd kunnen zijn! In de slotseconden claimde de thuisploeg nog een penalty voor het onderuit trekken van Laurence van den Enk in het strafschopgebied. De verder onberispelijke leidende scheidsrechter Van Kraay dacht er anders over.


  Dean Bredewolt houdt voor het derde thuisduel op rij zijn doel schoon.

  Nadat Laurence van den Enk al in de 49e minuut voor de 2-0 had gezorgd, werden de Orderbosbewoners heer en meester. Onder aanvoering van ‘Man of the Match’ Delano Grootenhuis volgde een golf van aanvallen en SVZW mocht van geluk spreken dat de score niet verder opliep. Toch duurde het tot de 84e minuut voordat de eindstand op het scorebord kwam. Een voorzet van de opnieuw sterk spelende Lars Huber vond invaller Patrick Maneschijn, die faalde niet: 3-0. In de 78e minuut viel de enige Wierdense kans van enige importantie te ontdekken. Maarten Jansen vond, na een scrimmage, Dean Bredewolt op z’n pad. Al met al een meer dan verdiende overwinning.

  csv Apeldoorn-trainer Jan Kromkamp: "Ja, we hebben zeker verdiend gewonnen. We hebben veel kansen gecreëerd, ook al in de eerste helft. Maar dan is de eindpass net even verkeerd. We hebben vanaf het begin veel energie in de wedstrijd gestopt en vooral in de tweede helft erg goed gespeeld. De taken werden door de jongens tot het einde toe goed uitgevoerd. Het was echt leuk om naar te kijken. De uitstekende redding van Dean, net voor de rust, was erg belangrijk."


  Lars Huber is een ware plaag voor de SVZW-defensie.

  Bijzonderheid: Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van de afgelopen week overleden Martin van Dam.

  csv Apeldoorn – SVZW 3-0 (1-0)
  Scoreverloop: 41. Fedde Timmer 1-0, 49. Laurence van den Enk 2-0, 84. Patrick Maneschijn 3-0

  Scheidsrechter: dhr. A.W.G. van Kraay
  Assistent-scheidsrechters: dhr. F. Smit, dhr. N. Wenneker
  Gele kaarten: 42. Lars Scholten, 83. Dries Buimer (SVZW), 45. Yorik Meijer (csv Apeldoorn)

  Opstelling csv Apeldoorn: Dean Bredewolt, Noah Tuasela, Cedric Bultman, Tijmen Luttikholt, Levi Tuasela, Yorik Meijer, Job Pothof (71. Nigel Michels), Delano Grootenhuis, Laurence van den Enk (78. Patrick Maneschijn), Fedde Timmer (78. Nathan Greven), Lars Huber
  Niet gebruikte wisselspelers: Daniël Krosse, Sem Oerlemans, Hidde Eshuis, Fedde Dibbink

  Opstelling SVZW: Julian Bakker, Lars van Putten, Freek Grondman, Robin de Jong, Aron Pouls (71. Yunus Gungor), Stefan Maat (61. Dries Buimer), Bas ter Hogt, Lars Scholten, Kelvin Slomp (53. Jesper Middelkamp), Maarten Jansen, Luuk Geelen (71. Joshua ter Avest)
  Niet gebruikte wisselspeler: Gires Jansen

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto's: Rico Brouwer
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV | Henk-Jan van Beek


  Fedde Timmer scoort voor de derde week op rij een fraai doelpunt.