• csv Apeldoorn wacht topduel tegen DTS Ede

  13 mei 2022
 • Koploper csv Apeldoorn ontvangt zaterdagmiddag met DTS Ede de nummer vier van de eerste klasse D. Met een verschil van twee punten tussen beide teams staat er een interessant duel op de rol. Op een volgens de weersvoorspellingen zonovergoten Sportpark Orderbos fluit scheidsrechter Spoon om 15.00 uur voor de aftrap.

  csv Apeldoorn is na dinsdagavond weer koploper van 1D. De rood-gelen wisten met 3-1 te winnen van Bennekom en zagen Nunspeet punten verspelen tegen Go-Ahead Kampen (2-2). Ook DTS Ede speelde gelijk in het thuisduel met SVZW (1-1). SDV Barneveld profiteerde door een late 0-1 overwinning bij De Merino's. Met een gat van zes punten tussen de koploper en de zesde plaats blijft het ongekend spannend in de bovenste regionen: csv Apeldoorn (43 punten, doelsaldo +29), Nunspeet (42, +7), SDV Barneveld (41, +17), DTS Ede (41, +12), SVZW (39, +9), DZC '68 (37, +12).

  DTS Ede, dat na de winterstop een ijzersterke reeks wist neer te zetten, is bezig aan een mindere reeks. De laatste drie wedstrijden tegen SVI (0-1), Hierden (3-3) en SVZW (1-1) werden niet gewonnen. De blauw-witten, die al verzekerd zijn van de nacompetitie, zullen zaterdag deze reeks willen beëindigen om in de race te blijven voor rechtstreekse promotie naar de hoofdklasse.

  Voor Jasper Verstraten is het een bijzonder duel. De middenvelder is bezig aan zijn laatste wedstrijden bij DTS Ede en keert na de zomer terug bij csv Apeldoorn. Bij de Edenaren is het ook een weerzien met Bram Holtman en Frank Boers, die afgelopen dinsdag het net wist te vinden. Holtman en Boers dragen ook volgend seizoen het tenue van DTS Ede.

  Het eerste duel tussen DTS Ede en csv Apeldoorn eindigde in een 1-0 overwinning voor de Edenaren. De rood-gelen maakten aanspraak op meer, maar de thuisploeg wist het doel schoon te houden.


  Overige wedstrijden in speelronde 23:
  De Merino's - SVI
  SVZW - Hierden
  Nunspeet - DZC '68
  SDV Barneveld - DOS '37
  Bennekom - KHC
  DOS Kampen - Go-Ahead Kampen

  csv Apeldoorn – DTS Ede wordt gesponsord door Project DeZign. Marit Gerritse is Pupil van de Week. Na de wedstrijd is er in het clubhuis een derde helft met zanger Patriek Verdriet.

  Ben je niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn bij deze kraker? De wedstrijd is te volgen via ons twitterkanaal: csv_apeldoorn. In de loop van het weekend volgt het wedstrijdverslag met foto’s op onze website en een uitgebreide samenvatting op ons clubkanaal.

  Tekst: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren

  Na de wedstrijd is er een derde helft met Patriek Verdriet.