• csv Apeldoorn startte het beladen degradatieduel tegen het Friese Buitenpost voortvarend. De Friezen lieten pas in de vierde minuut iets van zich horen. Een lange bal bereikte Mark van der Meer. Zijn ogenschijnlijk kansloze schot werd ongelukkig van richting veranderd en Buitenpost stond met 1-0 voor.

  Even waren de mannen van Jan Kromkamp van slag. Maar na een tijdje was het geloof in een goed resultaat weer terug. Er ontstonden kansen en mogelijkheden. De grootste was voor Cem Köse. Na een actie van Rik Vlutters ging het speeltuig maar net over. Scheidsrechter Hoogendijk speelde in de eerste doorgang een opvallende rol. Eerst gaf ze Dean Bredewolt 'slechts' geel voor hands buiten de zestien en even later stonden de scheidsrechter en Delano Grootenhuis oog en oog tegen over elkaar. Ook dat liep goed af.

  csv Apeldoorn startte de tweede helft furieus. In de 46e minuut werd een doelpunt van Laurence van den Enk afgekeurd wegens buitenspel. Even later verwerkte Buitenpost-doelman Kevin van der Meulen bekwaam een inzet van Cem Köse tot corner. De Orderbosbewoners bleven sterker en creëerden kansjes en mogelijkheden.  Jan Kromkamp had Mehdi Bouhekan al in gebracht en in de 63e minuut werd alles op de aanval gezet en kwam gelegenheidsspits Cedric Bultman voor verdediger Jasper Verstraeten in het veld. Het leidde vrijwel onmiddellijk tot de gelijkmaker. Een hoge voorzet werd door Bultman bekwaam achter Van der Meulen gekopt.

  De Apeldoornsers bleven de beter voetballende partij en gingen vol overtuiging op zoek naar het tweede doelpunt en de overwinning. De goal viel in de 78e minuut en opnieuw was Cedric Bultman erbij betrokken. Zijn doorgekopte bal belandde bij Laurence van den Enk en csv Apeldoorn stond op winst. Op dat moment was de situatie op de andere velden zo dat het vierde divisieschap behouden leek. Luttele minuten voor het einde kwam Buitenpost alsnog gelijk en veroordeelt csv Apeldoorn daarmee tot deelname aan de nacompetitie.

  csv Apeldoorn-trainer Jan Kromkamp: "Het is erg vervelend als je al zo vroeg in de wedstrijd op knullige wijze op achterstand komt. Daarna hebben we met goed voetbal de wedstrijd toch nog naar ons toe weten te trekken. In de tweede helft was het gedurende lange periodes compleet eenrichtingsverkeer en komen we verdiend op voorsprong. Dan valt toch nog de 2-2. Heel erg jammer natuurlijk. Met iets meer ervaring in de ploeg hadden we het over de streep moeten trekken. Nu wacht helaas de nacompetitie."  Buitenpost - csv Apeldoorn 2-2 (1-0)
  Scoreverloop: 5. Mark van der Meer 1-0, 65. Cedric Bultman 1-1, 78. Laurence van den Enk 1-2, 85. Bas Verbree 2-2

  Scheidsrechter: mevr. F.M. Hoogendijk
  Assistent-scheidsrechters: mevr. M.M. Boer, dhr. H. van der Bij
  Gele kaarten: 7. Jasper Verstraten, 15. Dean Bredewolt, 38. Delano Grootenhuis, 88. Yorik Meijer (csv Apeldoorn), 64. Rolf Dijk (Buitenpost)

  Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Edwin Schaafsma, Bernd Douma, Mark Huizinga (83. Mike Visser), Durk de Haan (46. Jort van der Meulen), Willem de Boer, Jorrit Terpstra (46. Bas Verbree), Youri Sietering, Rolf Dijk (71. Sam Wormmeester), Rik Weening (71. Joran Olijve), Mark van der Meer
  Niet gebruikte wisselspelers: Hessel Turkstra, Robin Huisman de Jong

  Opstelling csv Apeldoorn: Dean Bredewolt, Jelle Macaré, Sem Oerlemans (56. Mehdi Bouhekan), Jasper Verstraten (63. Cedric Bultman), Ruben Katerberg, Rik Vlutters, Yorik Meijer, Didier Martel, Delano Grootenhuis, Cem Köse, Laurence van den Enk 
  Niet gebruikte wisselspelers: Daniël Krosse, Rob Diderik, Timo Calot, Pook Descendre

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV
    Camera: Eric Spijker
    Montage: Henk-Jan van Beek