• Aanstaande zaterdag staat het inhaalduel tussen DTS Ede en csv Apeldoorn op het programma. De topper tussen de nummers twee en drie wordt gespeeld op Sportpark Inschoten en begint om 15.00 uur. Scheidsrechter V.L. Barrett heeft de leiding over deze wedstrijd, waarin voor de rood-gelen naast drie belangrijke punten ook de eerste periodetitel op het spel staat.

  csv Apeldoorn en DTS Ede hebben allebei 25 punten verzameld uit twaalf wedstrijden. Door een beter doelsaldo (+16 om +11) staat het team van Jan Kromkamp tweede. Beide ploegen moeten alleen SDC Putten voor zich dulden. De Puttenaren gaan aan kop met dertig punten uit dertien wedstrijden en komen aankomend weekend niet in actie.

  Op 3 februari, toen de eerste wedstrijd van de tweede periode werd afgewerkt, kwam csv Apeldoorn niet verder dan 1-1 tegen Voorwaarts Twello. Topscorer Kelly Joao maakte in blessuretijd vanaf de stip de gelijkmaker. DTS Ede wist wel te winnen. In Apeldoorn werd WSV met 1-2 verslagen. 

  In de eerste periode is huidig koploper SDC Putten geëindigd met 27 punten en een doelsaldo van +13. csv Apeldoorn, de nummer twee met 24 punten en een doelsaldo van +16, verzekert zich zaterdag bij een zege van nacompetitie. DTS Ede, dat in de eerste periode 22 punten verzamelde, maakt met vijf punten achterstand op SDC Putten geen kans meer.

  In de voorbereiding op dit seizoen oefenden beide ploegen tegen elkaar. Op het Orderbos trok DTS Ede aan het langste eind door met 0-2 te winnen. Frank Boers en Etiënne Baars waren trefzeker. 


  Cedric Bultman in duel met DTS Ede-doelman Robin Franken, eerder dit seizoen.

  Overige inhaalwedstrijden:
  NSC Nijkerk - asv Dronten (14.30 uur)
  Bemmel - Bennekom (18.00 uur)
  RKHVV - De Bataven (zo, 14.00 uur)

  Ben je niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn? De wedstrijd is te volgen via X, voorheen Twitter: csv_apeldoorn. In de loop van het weekend volgt het wedstrijdverslag met foto’s op onze website en een uitgebreide samenvatting op ons clubkanaal.

  Tekst: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto’s: wozopro.nl | Wout van Zoeren