• Een met volle inzet spelend csv Apeldoorn heeft zaterdagmiddag, op een regenachtig Orderbos, verdiend met 1-0 gewonnen van het Amsterdamse WV-HEDW. Vooral in het laatste half uur van de eerste doorgang waren de rood-gelen de bovenliggende partij en werd er bij vlagen uitstekend gevoetbald. In de tweede helft waren het weliswaar de Amsterdammers die het meeste balbezit hadden, maar gevaarlijk werd dat bijna nooit.

  Het begon met een licht voordeel voor de hoofdstedelingen en al in de tweede minuut kwam de paal de Orderbosbewoners te hulp. In de elfde minuut was de eerste goede aanval van csv Apeldoorn de inleiding van de 1-0 voorsprong. Een vlot lopende combinatie over links kwam uiteindelijk bij Nigel Michels terecht. De routinier plaatste met een simpele, maar doeltreffende voetbeweging het speeltuig achter doelman Sil Fiddani: 1-0.

  In de achttiende minuut liep de uitstekend debuterende Ruben Katerberg WV-HEDW-spits Janyro Purperhart onderuit in het strafschopgebied. Scheidsrechter Smit wees onverbiddelijk naar de stip: penalty! Dean Bredewolt deed wat elke keeper in zo’n situatie het liefst wil doen: de strafschop stoppen. Bredewolt deed het en verdiende er terecht de uitverkiezing tot 'Man of the Match' mee.


  Dean Bredewolt stopt de strafschop van Ashraf Azzouz.

  De achterstand en het missen van de penalty kwamen hard binnen bij de Amsterdammers, want vanaf dat moment werden de mannen van Jan Kromkamp de beter voetballende en bovenliggende partij. Yorik Meijer vond in de 21e minuut de lat op z’n pad en in de 35e minuut leek Nathan Greven de voorsprong te verdubbelen. Eerst stuurde de ijverige aanvaller Laurence van den Enk richting doelman Fiddani, die wist Van den Enk naar de zijkant te dringen. Toch kwam de bal nog terug bij Greven die voor open doel de kans op 2-0 liet liggen.

  WV-HEDW-trainer Marcel Valk wisselde in de rust maar liefst drie keer en dat leek de voorbode van een groot Amsterdams offensief te worden. Dat viel een beetje tegen. Er was wel veel balbezit en de tweede helft speelde zich een groot deel af op de door csv Apeldoorn verdedigde helft af, maar gevaarlijk werd het nooit. De rood-gelen daarentegen counterden er lustig op los en kregen daardoor wel kansen en mogelijkheden. Laurence van den Enk raakte de paal en in de slotfase kreeg Cem Köse misschien wel de grootste kans van de wedstrijd. In plaats van zelf te schieten wilde de aanvaller Laurence van den Enk bedienen. Een Amsterdamse teen voorkwam dat.

  csv Apeldoorn-trainer Jan Kromkamp: "Vorige week verloren we omdat we niet voldoende energie in de wedstrijd staken. Vandaag was dat wel het geval en je ziet, als je er vol voor gaat dan komt het goede voetbal vanzelf. In de eerste helft hebben we de basis gelegd voor de overwinning. We hebben bijna niets weggeven en bij vlagen goed gespeeld, ja ze waren wel vaker aan de bal maar de kansen waren voor ons. In de eerste helft bijvoorbeeld Nathan en op het einde Cem. We raakten ook nog twee keer de paal. Ruben Katerberg debuteerde ruim voldoende. Een linkspoot die rustig is aan de bal en een goede inspeelpass heeft."


  De debuterende Ruben Katerberg aan de bal.

  csv Apeldoorn - WV-HEDW 1-0 (1-0)
  Scoreverloop: 11. Nigel Michels 1-0

  Scheidsrechter: dhr. S. Smit
  Assistent-scheidsrechters: mevr. D. Snoeren, mevr. A. de Haan
  Gele kaarten: 70. Roy van Essen, 90+4. Rida Najib (WV-HEDW)

  Opstelling csv Apeldoorn: Dean Bredewolt, Noah Tuasela, Jeremy Jonker, Ruben Katerberg, Levi Tuasela, Yorik Meijer, Delano Grootenhuis, Nigel Michels (64. Didier Martel), Laurence van den Enk, Cem Köse, Nathan Greven (81. Job Pothof)
  Niet gebruikte wisselspelers: Nick Hofman, Sem Oerlemans, Cedric Bultman, Pook Descendre

  Opstelling WV-HEDW: Sil Fiddani, Sureyo Macrander (46. Roy van Essen), Nick Lammers (75. Rida Najib), Steven Knijnenburg, Tim de Jong, Kick van Aelst (46. Lancine Bamba), Ashraf Azzouz (46. Levi van der Spek), Jordy Dijkhuizen, Tim Correia, Mick van Moerkerk, Janyro Purperhart
  Niet gebruikte wisselspelers: Roan Mulder, Paul Diouf

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV | Henk-Jan van Beek