• Wanneer twee ploegen met aanvallende bedoelingen aan een wedstrijd beginnen ontstaat er bijna als vanzelf een boeiend voetbalgevecht. csv Apeldoorn en Nunspeet deden dat zaterdagmiddag op een zonovergoten sportpark. Voeg daar een handvol schitterende reddingen van zowel de Apeldoorn-doelman Bredewolt als zijn collega Niebeek uit Nunspeet, fraaie individuele acties, veel strijd, beleving en een uitstekende tactische ingreep van de technische staf van de Orderbosbewoners aan toe en de enerverende voetbalmiddag is verklaard.

Nunspeet begint zoals gezegd verrassend aanvallend en zet Apeldoorn vanaf de aftrap onder druk. Dat leidt al in de twaalfde minuut tot een doelpunt. Een lage en strakke voorzet vanaf de linkerkant wordt door Vincent Huisman fraai achter Dean Bredewolt geschoten. Even zijn de rood-gelen van slag, maar wanneer Hidde Eshuis in de zeventiende minuut het middenveld oversteekt en Cali Daniel bedient, begint het spelbeeld te kantelen. De inzet van Daniel gaat uiteindelijk via de buitenkant van de paal naast. Wat volgt is een gelijk opgaande strijd. Lars Huber claimt een strafschop, maar krijgt een gele kaart voor een schwalbe en in de veertigste minuut verricht Dean Bredewolt zijn belangrijkste daad van deze middag. Met een prachtige reactie voorkomt hij, bij een één-tegen-één situatie, het tweede Nunspeetse doelpunt. De rust komt met een 1-0 voorsprong voor Nunspeet.

Dean Bredewolt plukt de bal uit de lucht.

csv Apeldoorn-trainer Jan Kromkamp past in de tweede helft een tweetal opmerkelijke veranderingen toe. "Voor de rust was ons middenveld te aanvallend. Dat komt ook door de blessures van Yorik Meijer en Delano Grootenhuis. Door Hidde Eshuis door te schuiven naar het middenveld en Nigel Michels wat meer vanaf datzelfde middenveld te laten opereren kregen we de wedstrijd weer onder controle." De veranderingen pakken goed uit, want amper tien minuten na de rust staan de Orderbosbewoners op een 2-1 voorsprong. Beide keren is Laurence van den Enk de maker.

Nunspeet geeft zich nog niet gewonnen en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Het gevolg daarvan is weer dat er veel ruimte achter de laatste linie ontstaat. Nunspeet valt aan, maar Apeldoorn krijgt de kansen. Laurence van den Enk en Lars Huber krijgen opgelegde mogelijkheden om de score te verhogen. In die fase houdt doelman Jardi Niebeek Nunspeet in de wedstrijd. In de zeventigste minuut, wanneer Cali Daniel in het strafschopgebied onderuit wordt gelopen, valt het derde doelpunt. 'Man of the Match' Lars Huber laat Nunspeet-doelman Niebeek kansloos en de wedstrijd lijkt gespeeld.

In de negentigste minuut keert de spanning even terug op het Orderbos. Een handsbal in ‘de zestien’ is de aanleiding voor een strafschop. Marnix Tissingh schiet onberispelijk binnen: 3-2. In de 95e minuut wanneer Apeldoorn bij de cornervlag bezig is tijd te rekken, slaagt de sterk ingevallen Nathan Greven erin, met een handige actie, Nigel Michels te bereiken en het vierde Apeldoornse doelpunt is een feit. Het is meteen de laatste trap in dit boeiende voetbalgevecht.

De bank van csv Apeldoorn veert op als Laurence van den Enk op weg is naar de gelijkmaker.

csv Apeldoorn - Nunspeet 4-2 (0-1)
    Scoreverloop: 12. Vincent Huisman 0-1, 51. Laurence van den Enk 1-1, 55. Laurence van den Enk 2-1, 72. Lars Huber 3-1 (strafschop), 90+3. Marnix Tissingh 3-2 (strafschop), 90+5. Nigel Michels 4-2

Scheidsrechter: dhr. J.M. Gidding
    Assistent-scheidsrechters: dhr. F. Jurrjens (csv Apeldoorn) en dhr. J. Frens (Nunspeet)
    Gele kaarten: 33. Lars Huber, 35. Job Pothof, 90+2. Nigel Michels (csv Apeldoorn), 54. Andrew Galae, 70. Reijer Roelofsen, 87. Max Engelmann (Nunspeet)

Opstelling csv Apeldoorn: Dean Bredewolt, Noah Tuasela, Cedric Bultman, Hidde Eshuis, Levi Tuasela, Nigel Michels, Job Pothof (46. Fedde Dibbink), Lars Huber, Patrick Maneschijn (46. Nathan Greven), Cali Daniel (78. Dario Tanda), Laurence van den Enk
    Niet gebruikte wisselspelers: Daniël Krosse, Sem Oerlemans, Amrish Lachman

Opstelling Nunspeet: Jardi Niebeek, Enes Keklikoglu, Reijer Roelofsen, Andrew Galea, Marco de Vries (66. Gieljan Tissingh), Emiel Goud (64. Dominique van de Grift), Marnix Tissingh, Karim Mulder (73. Max Engelmann), Melle van der Woude (46. Jonathan van ’t Hof), Vincent Huisman, Dani Schmitz (73. Patrick Pluim)
    Niet gebruikte wisselspeler: Koen Meijerink

Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
    Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
    Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren