• csv Apeldoorn heeft zich na een tweetal ongelukkige nederlagen knap hersteld door het Gendtse De Bataven met een 3-1 nederlaag terug naar huis te sturen. Toch vertoonde de wedstrijd enige gelijkenis met de twee voorgaande duels. Ook nu waren de Orderbosbewoners de bovenliggende partij en werden en opnieuw veel kansjes en mogelijkheden gecreëerd, maar werd er verzuimd voldoende afstand te nemen. Zo bleef het tot het einde toe spannend.

  Zoals gezegd, mogelijkheden genoeg om in de eerste helft al voldoende afstand te nemen. Schoten van Jeremy Jonker en Mehdi Bouhekan gingen maar net over of naast. De Bataven-defensie met doelman Jamie Dekkers aan het hoofd hield slechts met moeite stand. Pas in de 27e minuut viel het eerste noemenswaardige wapenfeit van De Bataven te noteren. Jermo Wilsterman kopte het speeltuig in de handen van Damian Stiemer.

  Toch zouden de Betuwenaren aan de leiding komen. Een ogenschijnlijke achterbal werd door scheidsrechter De Gier omgetoverd tot hoekschop. De gevolgen waren groot. De nog over zoveel onrecht napruttelende Apeldoornsers waren even de concentratie kwijt en dat bood Jordi de Kramer de gelegenheid om de 0-1 binnen te schieten. Het antwoord van csv Apeldoorn kwam zes minuten later. Een afgemeten vrije schop van Didier Martel vond het hoofd van Ilias Yadir en het was, meer dan verdiend, weer gelijk.  De tweede doorgang begon al direct attractief. Een vlammend schot van Cem Köse werd met grote moeite door Dekkers uit de bovenhoek getikt. De mannen van Jan Kromkamp hielden het initiatief en toen Cem Köse in het strafschopgebied naar de grond werd getrokken was de enige juiste beslissing, penalty. Doelman Dekkers stopte de strafschop, maar kreeg de bal niet onder controle. Kelly Joao was er als de kippen bij om csv Apeldoorn alsnog aan de verdiende voorsprong te helpen: 2-1.

  Wat volgde was dat De Bataven op zoek ging naar de gelijkmaker. Deze aanvallende activiteit bood de rood-gelen de gelegenheid om al counterend de score uit te bouwen. Ook nu waren daar genoeg mogelijkheden voor. Zo bleef het tot kort voor het einde spannend. Cem Köse besliste in de 86e minuut, na een fraaie aanval over rechts, het enerverende duel: 3-1.

  csv Apeldoorn-trainer Jan Kromkamp: "We hadden twee keer verloren met goed spel en daarom is het erg prettig dat we nu winnen. We blijven goed voetballen en creëren veel en daar moet je best veel voor doen. Het is soms moeilijk om de juiste keuzes te maken, dat zag je bijvoorbeeld deze week ook bij spelers van PSV. We hadden vandaag weer veel balbezit, maar komen ongelukkig achter. Volgens mij was het bij de tegengoal gewoon een achterbal. De blessure van Rik Vlutters lijkt op dit moment heel voorzichtig de goede kant op te gaan, maar voor de winterstop zal hij waarschijnlijk nog niet in actie komen. Jammer dat Pook Descendre weggegaan is. We hebben in de voorbereiding iedereen evenveel speelminuten gegeven en vinden het belangrijk om elke selectiespeler het gevoel te geven dat ze er bij horen."  csv Apeldoorn - De Bataven 3-1 (1-1)
  Scoreverloop: 37. Jordi de Kramer 0-1, 43. Ilias Yadir 1-1, 56. Kelly Joao 2-1, 86. Cem Köse 3-1

  Scheidsrechter: dhr. E.J.H. de Gier
  Assistent-scheidsrechters: dhr. W.C.K. Vermeulen (csv Apeldoorn), dhr. M.A.J.M. van den Broek (De Bataven)
  Gele kaarten: 44. Jelle Macaré (csv Apeldoorn), 56. Max Beissel, 74. Matiz Garrtener (De Bataven)

  Opstelling csv Apeldoorn: Damian Stiemer, Jeremy Jonker, Pieter van der Straten, Jelle Macaré, Bruno van den Dungen, Didier Martel (76. Timo Calot), Ilias Yadir, Rob Diderik (68. Ruben Katerberg), Kelly Joao, Cem Köse, Mehdi Bouhekan
  Niet gebruikte wisselspelers: Daniël Krosse, Cedric Bultman, Laurence van den Enk, Justin Hogeweij

  Opstelling De Bataven: Jamie Dekkers, Koen van Gaal (36. Twan Peters), Max Beissel, Ty Koenen, Stef Roelofs (74. Thijs Wolffensperger), Wesley van Brakel, Anton Pere, Thomas Demont (74. Niek Milder), Jordi de Kramer, Jermo Wilsterman (60. Matiz Garrtener), Ties van Huet
  Niet gebruikte wisselspelers: Niels van Alst, Bas Wolffensperger

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto’s: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV
    Camera: Eric Spijker
    Montage: Henk-Jan van Beek