• csv Apeldoorn verliest onnodig in Nunspeet

  7 mei 2022
 • Een aarzelend en ongelukkig begin van de topper in de eerste klasse D tussen Nunspeet en csv Apeldoorn zorgt ervoor dat de Apeldoorners al binnen een minuut op een 1-0 achterstand komen. Een hoge voorzet uit een vrije schop belandt op het hoofd van Tijmen Luttikholt die de bal tegen de rug van Job Pothof kopt. Het speeltuig valt voor de voeten van Andrew Galea en Nunspeet staat al heel vroeg op voorsprong: 1-0.

  Een tiental minuten later mag Melle van der Woude, vanaf de middenlijn ongehinderd richting het Apeldoornse doel vertrekken. Zijn lage schuiver is te veel voor doelman Dean Bredewolt: 2-0. Jan Kromkamp over die eerste minuten: "We begonnen erg slecht, terwijl er toch gewaarschuwd was voor de speelwijze van Nunspeet, veel lange ballen en duelkracht. We liepen vanaf dat moment zoals dat zo mooi heet ‘achter de feiten’ aan. Trouwens, de eerste goal komt wel erg ongelukkig tot stand."

  Het duurt even voor dat de Orderbosbewoners de tegenslag hebben verwerkt. De beide Nunspeetse doelpunten zorgen er bovendien voor dat geel-blauwen niet meer ‘zo nodig moeten’ en met overgave de verdedigende stellingen betrekken. csv Apeldoorn heeft in de resterende tijd van de eerste doorgang veel, heel veel balbezit, maar moet alert blijven op de Nunspeetse counter, maar pas tegen het einde komen voorzichtig de eerste mogelijkheden.

  De tweede helft, met Patrick Maneschijn en Fedde Dibbink in plaats van Nigel Michels en Hidde Eshuis, zal bijna vanaf het begin worden gecontroleerd door de mannen van Jan Kromkamp. De Apeldoorners hebben opnieuw veel balbezit en langzaam maar zeker komen er meer mogelijkheden. Tot grote uitgespeelde kansen leidt het helaas niet. Nunspeet moet zich beperken tot een enkele nauwelijks gevaarlijke counters en heeft alle beproefde middelen nodig om overeind te blijven.


  Didier Martel maakt zijn officiële debuut in het vlaggenschip.

  Pas in de 93e minuut is het Patrick Maneschijn die een fraaie actie doeltreffend afrond: 2-1. Het doelpunt komt te laat en Nunspeet doorstaat de hectische slotminuten relatief eenvoudig en wint de topper in de eerste klasse D, die maar nooit een echte topper wilde worden.

  Jan Kromkamp over de tweede helft: "De tweede helft was best wel oké. De intentie om goed te voetballen was er weer. Ik heb best goede dingen gezien, zoals een enkele mooie voorzetten van de vleugels en die moeten dan net goed vallen. We moeten niet in de war raken, dat is nergens voor nodig. In deze klasse kan iedereen van iedereen winnen. Het staat allemaal erg dicht bij elkaar. Ik raak niet zo gauw in paniek. Degene die met Pinksteren bovenaan staat mag zich kampioen noemen, dan pas en niet eerder."

  Levi Tuasela: "Het is wel een hele teleurstelling, gelijk al met 1-0 achter. In de tweede helft waren we veel en veel sterker, maar echte grote kansen hebben we niet gehad. De goal valt pas in blessuretijd. Als het doelpunt eerder valt had er misschien wel meer ingezeten."


  Nathan Greven ontwijkt een sliding van Dominique van de Grift.

  Nunspeet - csv Apeldoorn 2-1 (2-0)
  Scoreverloop: 1. Andrew Galea 1-0, 14. Melle van der Woude 2-0, 90+3. Patrick Maneschijn

  Scheidsrechter: dhr. E.J.H. de Gier
  Assistent-scheidsrechters: dhr. J. Frens (Nunspeet), dhr. J.L. te Loo (csv Apeldoorn)
  Gele kaarten: 75. Andrew Galea (Nunspeet), 76. Laurence van den Enk (csv Apeldoorn)

  Opstelling Nunspeet: Jardi Niebeek, Enes Keklikoglu, Andrew Galea, Gieljan Tissingh, Marco de Vries, Melle van der Woude (46. Vincent Huisman), Karim Mulder (52. Patrick Pluim), Marnix Tissingh, Jonathan van 't Hof (59. Dominique van de Grift), Emiel Goud, Dani Schmitz (83. Reijer Roelofsen)
  Niet gebruikte wisselspelers: Koen Meijerink, Ruben Kappers

  Opstelling csv Apeldoorn: Dean Bredewolt, Noah Tuasela, Tijmen Luttikholt, Hidde Eshuis (46. Fedde Dibbink), Levi Tuasela, Yorik Meijer, Job Pothof (58. Nathan Greven), Nigel Michels (46. Patrick Maneschijn), Laurence van den Enk (79. Didier Martel), Fedde Timmer, Lars Huber
  Niet gebruikte wisselspelers: Daniël Krosse, Thymo Brouwer

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV
    Camera: Eric Spijker
    Montage: Henk-Jan van Beek