• csv Apeldoorn verliest oefenduel van DUNO D.

  11 dec 2021
 • Eersteklasser csv Apeldoorn en hoofdklasser DUNO uit Doorwerth troffen elkaar zaterdagmiddag op een mistig en ijzig koud Sportpark Orderbos voor een oefenwedstrijd. DUNO was uiteindelijk de gelukkige: 1-2.

  In de eerste tien minuten van het levendige duel was DUNO duidelijk de bovenliggende partij. De Apeldoorners kwamen bijna niet in de buurt van de DUNO-doelman. De eerste rood-gele kans ontstond na een kwartier. Nathan Greven bediende Patrick Maneschijn die in de Lars Molenaaar zijn meerdere moest erkennen. Het was een kantelpunt. De Orderbosbewoners voetbalden zich na die kans terug in de wedstrijd. Er ontstonden over en weer kansen en mogelijkheden al moet gezegd dat die van de thuisploeg net even gevaarlijker waren. Beide doelmannen kregen voldoende gelegenheid om hun kwaliteiten te tonen.

  csv Apeldoorn begon de tweede doorgang voortvarend en had in die eerste tien minuten de wedstrijd zo maar kunnen beslissen. Levi Tuasela kopte net naast en schoten van Nathan Greven, Lars Huber en Patrick Maneschijn misten het doel maar net. Toch kwam DUNO aan de leiding. Een regelrechte counter vormde de aanleiding voor de 0-1. Een paar minuten later was de stand alweer gelijk. De ijverige en goed spelende Nathan Greven slalomde zich fraai door de DUNO-defensie en het was 1-1. Apeldoorn bleef lang de sterkere en had het meeste balbezit. Greven had nog een keer een grote kans en Laurence van den Enk raakte de paal na een vlammend schot.


  Doelpuntenmaker Nathan Greven zet druk op Wilco den Hartog.

  Tegen het einde trok DUNO de wedstrijd meer en meer naar zich toe. Nadat Daniël Kosse tot tweemaal toe een doelpunt voorkwam, werd het uiteindelijk toch 1-2. Na een aanval over rechts werd de achterlijn bereikt en de teruggetrokken bal was een eenvoudige prooi voor Roy Talsma.

  Teammanager Tiemen Hoekman: "Hoe het verder gaat hangt in hoge mate af van de persconferentie van aanstaande woensdag. We hebben een planning gemaakt, ervan uitgaande dat het verbod om na 17.00 uur te trainen eraf gaat. Dan starten we weer op 3 januari met de training. Er zijn ook al een drietal oefenwedstrijden gepland. Op 8, 11 en 15 januari treffen we achtereenvolgens op het Ordersbos eersteklasser Sliedrecht en de hoofdklassers Berkum en Urk. Wanneer de vijf uur-maatregel gehandhaafd blijft, moeten we ons opnieuw beraden en wordt het lastig. We zijn niet in staat om met onze selectie op andere tijden te trainen."

  csv Apeldoorn - DUNO D. 1-2 (0-0)
  Scoreverloop: 53. Faysal Shayesteh 0-1, 55. Nathan Greven 1-1, 88. Roy Talsma 1-2

  Scheidsrechter: dhr. B. Kuiper
  Assistent-scheidsrechters: dhr. F. Jurrjens, dhr. R. van Vliet

  Opstelling csv Apeldoorn: Dean Bredewolt (46. Daniël Krosse), Noah Tuasela, Fedde Dibbink, Sem Oerlemans, Levi Tuasela, Lars Huber, Job Pothof (46. Hidde Eshuis), Fedde Timmer (46. Cedric Bultman) Laurence van den Enk, Patrick Maneschijn, Nathan Greven

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV
    Beelden: Eric Spijker
    Montage: Henk-Jan van Beek


  Jongeling Sem Oerlemans komt negentig minuten in actie.