• csv Apeldoorn verliest in laatste kwartier van Sparta Nijkerk

  7 sep 2021
 • csv Apeldoorn heeft dinsdagavond een oefennederlaag geleden tegen Sparta Nijkerk. Op Sportpark De Ebbenhorst deed de formatie van Jan Kromkamp lange tijd niet onder voor de gedeelde koploper van de derde divisie, maar dankzij twee late treffers bogen de gastheren een 0-1 achterstand om in een 2-1 overwinning.

  Met zes spelers die afgelopen zaterdag ook aan de aftrap verschenen in de met 3-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen Barendrecht, trok Sparta Nijkerk direct ten aanval. Na balverlies van de Spartanen schakelde csv Apeldoorn echter snel om via Patrick Maneschijn, die nog een behoorlijke afstand had af te leggen naar het vijandelijke doel. De aanvaller waagde een poging om keeper Manuel Hoogewoning te passeren, maar de sluitpost had een antwoord op zijn schot. Hoogewoning kon vervolgens niet voorkomen dat Fedde Timmer de rebound benutte. Zo stonden de rood-gelen al na een halve minuut op voorsprong.

  Na het snelle doelpunt was de thuisploeg meerdere malen gevaarlijk, maar hield Daniël Krosse zijn team tot het laatste kwartier van de wedstrijd op de been. In de slotfase maakte Sparta Nijkerk dankbaar gebruik van het feit dat de krachten wegvloeiden bij de Apeldoorners en wist via invallers Bryan Burgerhout en Mike Ahrens de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken.

  Aanstaande zaterdag staat de tweede bekerwedstrijd op het programma als Bemmel op bezoek komt op het Orderbos. De aftrap is om 17.00 uur.

  Sparta Nijkerk - csv Apeldoorn 2-1 (0-1)
  Scoreverloop: 1. Fedde Timmer 0-1, 77. Bryan Burgerhout 1-1, 86. Mike Ahrens 2-1

  Opstelling csv Apeldoorn: Daniël Krosse, Noah Tuasela, Fedde Dibbink (46. Hidde Eshuis), Cedric Bultman, Levi Tuasela, Dario Tanda (46. Delano Grootenhuis), Job Pothof (46. Nigel Michels), Fedde Timmer (83. Dario Tanda), Patrick Maneschijn, Cali Daniel (46. Laurence van den Enk), Nathan Greven (61. Fedde Dibbink)
  Niet gebruikte wisselspelers: Dean Bredewolt

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV | Henk-Jan van Beek