• csv Apeldoorn is zaterdagavond in Gendt tegen een enorme teleurstelling aangelopen. In de eerste plaats was er de onnodige 2-1 nederlaag en in de tweede plaats was er de hoofdblessure die Cedric Bultman in de hectische slotfase opliep.

  Bultman werd tegen het einde van de wedstrijd in de punt van de aanval gepositioneerd. De gelegenheidsspits werd herhaaldelijk met lange ballen aangespeeld. Een tweetal minuten voor het einde raakte Bultman bij een luchtduel ernstig geblesseerd aan het hoofd en moest met de ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis in Arnhem. De wedstrijd had door dit incident meer dan een half uur stilgelegen en was door scheidsrechter Henon terecht gestaakt. Nadat de ambulance vertrokken was werden de twee resterende minuten alsnog uitgespeeld. 

  Jan Kromkamp: "Het was een waardeloze avond. Vooral voor Cedric natuurlijk. We hebben de wedstrijd uiterst serieus genomen, zoals we altijd doen. We hebben beelden van De Bataven bekeken en op gras getraind. We hebben gewaarschuwd voor hun vrije trappen. De doelpunten ontstaan uit een tweetal dode spelmomenten. Natuurlijk zijn zij in het voordeel op hun eigen natuurgrasveld. Kortom een avond om snel te vergeten." Later op de avond volgde goed nieuws over de blessure van Bultman. Hij heeft na onderzoek, waarin niets ernstigs werd geconstateerd, het ziekenhuis verlaten.   De wedstrijd begon hoopvol voor de Orderbosbewoners. Al in de tweede minuut verscheen Kelly Joao alleen voor de uitstekende Bataven-doelman Jamie Dekkers en tien minuten later kreeg de snelle spits een vergelijkbare kans, maar opnieuw was Dekkers de winnaar. De Bataven stond toen al met 1-0 voor door een uitstekende en nauwkeurige vrije schop van Twan Peters. In de vijftiende minuut redde Dekkers eerst op een inzet van Köse, maar in de rebound was het Ilias Yadir die csv Apeldoorn weer naast de Gendtenaren bracht met een schot via de onderkant van de lat: 1-1. csv Apeldoorn bleef de bovenliggende partij, maar kwam niet meer tot scoren.

  De tweede doorgang startte ongelukkig voor de mannen van Jan Kromkamp. Een ogenschijnlijk makkelijke bal werd net voordat Damian Stiemer het speeltuig leek te pakken heel iets van richting veranderd en De Bataven stond weer op voorsprong. Anton Pere was de gelukkige maker: 2-1. csv Apeldoorn bleek niet in staat om deze tegenslag te verwerken. Wel hadden de rood-gelen veelvuldig balbezit en speelde de strijd zich veelal op de door De Bataven verdedigde helft af, maar tot uitgespeelde kansen leidde het niet.

  In de slotfase paste Kromkamp een aantal aanvallende 'alles-of-niets' wissels toe. De druk nam nog meer toe. In die periode verzuimde De Bataven een aantal keren gebruik te maken van de geboden ruimte. csv Apeldoorn bleef sterker tot het moment waarop Bultman gewond raakte aan het hoofd.  De Bataven - csv Apeldoorn 2-1 (1-1)
  Scoreverloop: 4. Twan Peters 1-0, 14. Ilias Yadir 1-1, 49. Anton Pere 2-1

  Scheidsrechter: dhr. N.P. Henon
  Assistent-scheidsrechters: dhr. J. Dijkman, dhr. H.J. Sprukkelhorst
  Gele kaarten: 33. Yorik Meijer, 45+1. Pieter van der Straten, 81. Jan Michels, 81. Jan Michels (csv Apeldoorn), 55. Ty Koenen, 68. Max Beissel, 79. Niek Milder (De Bataven)

  Opstelling De Bataven: Jamie Dekkers, Koen van Gaal, Ty Koenen, Max Beissel, Jermo Wilsterman, Matiz Garttener (72. Stef Roelofs), Ties van Huet (72. Daan Basten), Jordi de Kramer (90+10. Berend Nunes), Wesley van Brakel, Anton Pere (65. Niek Milder), Twan Peters (85. Siem van Huet)
  Niet gebruikte wisselspelers: Luca Kersten, Thomas Demont

  Opstelling csv Apeldoorn: Damian Stiemer, Jeremy Jonker, Pieter van der Straten, Ruben Katerberg (79. Laurence van den Enk), Rob Diderik, Jelle Macaré, Yorik Meijer (61. Cedric Bultman / 90+10. Timo Calot), Rik Vlutters, Ilias Yadir (61. Mehdi Bouhekan), Cem Köse, Kelly Joao
  Niet gebruikte wisselspeler: Jesse Anvelink

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto’s: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV | Henk-Jan van Beek